Nieuwe leden – jeugd

BC Appoldro heeft een actieve en leuke jeugdafdeling voor jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar. De training is standaard op de maandag in de sporthal in Zuidbroek (Laan van Omniversum 4) vanaf 18.30 – 20.00 uur. Afhankelijk van de groep waarin je zit kunnen de tijden iets afwijken.
Wil je meer spelen en vooral technisch beter worden? Dan is er een extra training op de woensdag in de Sprengeloo-hal (Beatrixlaan 10) van 18.30 – 20.00 uur.  Ook de 1e opvang van nieuwe jeugdleden is op de woensdag.

Het is erg eenvoudig om mee te doen.
Interesse? Dan geldt het volgende voor je:

 • de 1e woensdag van elke maand kun je starten
 • je zit de eerste vier weken met andere nieuwe jeugdleden in een apart groepje
 • die eerste vier weken is de training van 18.30 – 20.00 uur
 • daarna wordt je in een van de reguliere groepen ingedeeld; dat kan op maandag en/of woensdag
 • je mag gewoon 4 keer gratis meedoen
 • die eerste weken kun je een racket van de club lenen
 • pas na die tijd beslis je of je blijft of niet
 • je traint in sportkleren en zaalschoenen met witte zolen

Kijk voor de tarieven en voorwaarden op het menu “Lid worden” en “Lidmaatschap” of klik HIER.

DR Fotografie-6727 DR Fotografie-6827DR Fotografie-1595

Als je lid wordt, geldt het volgende voor je:

 • Je schaft een clubshirt aan. Dit rode shirt is aan de achterkant bedrukt met de tekst “BC Appoldro”. De kosten zijn € 32,50
 • Je kunt zelf een racket kopen. Je trainer/begeleider wil jou of je ouders graag adviseren wat een goed racket voor je is.
 • Je neemt deel aan het jaarlijkse clubtoernooi van Appoldro  (meestal de 1e zondag in april)
 • Je gaat na verloop van tijd competitie spelen. Zie hieronder voor meer informatie.

Als je voor het eerst komt of vragen hebt, kun je altijd even mailen met onze coordinator jeugd:  Marieke Boonstoppel:  jeugd@appoldro.nl

Jeugdplan
Jonge leden t/m 17 jaar willen wij graag enthousiast maken om badminton te spelen. Hieronder verstaan we dat ze 1) leren om te badmintonnen, 2) hier plezier in krijgen en 3) wedstrijd spelen in (Clubtoernooi) en voor de vereniging  (regiocompetitie).

Deze doelen zijn in 2011 in een Jeugdplan gegoten om ‘meer’ uit onze jeugd te halen dan voorheen. Vanaf dat moment is het aantal jeugdleden gegroeid en hebben we een grote poule jeugdtrainers en -begeleiders die zich elke week vol enthousiasme inzetten om bovenstaande te realiseren.

De vaste speelavond voor jeugd is de maandagavond en de indeling is als volgt:

 • Beginnende jeugdleden starten altijd in de zgn. 1e groep onder leiding van Bas Kemps. Je leert het racket goed vasthouden, de spelregels en wedstrijd spelen met als doel: meedoen aan het Clubtoernooi in april.
 • Ben je goed dan nodigen wij je graag uit in de zgn. 2e groep. Het niveau is hoger, er wordt meer op techniek gelet. Je traint ook op de woensdagavond onder leiding van Martijn Hendal en je gaat wedstrijd spelen binnen de competitie van Badminton Nederland.
 • Ben je daarna nog niet uitgeleerd? Dan mag je naar de 3e groep onder leiding van Nardi Soeridimedjo. Intussen speel je vast in een competitieteam, weet je alles van de spelregels en train je net als een ‘volwassene’ op snelheid, techniek en spelinzicht.

Wil je hier meer over weten? Vraag dan in de zaal naar Martijn Hendal en/of Nardi Soeridimedjo.

Competitie spelen op regionaal niveau
BC Appoldro doet met een aantal jeugdteams (3 teams in het seizoen 2016-2017) mee aan de competitie van Badminton Nederland (regio Centrum).  Omdat er binnen de bond op verschillende niveaus is te spelen (voor de competitie spelende jeugd zijn de volgende groepen U9, U11, U13, U15, U17 en U19) kan iedere jeugdspeler wel op een voor hem of haar passend niveau .

De competitiewedstrijden zijn meestal om de twee weken op zondagochtend inde Mheenhal gedurende de periode september tot eind januari. Tijdens de wedstrijd speel je een dubbel-, mix- en een enkelspel. Je telt als je niet hoeft te spelen en blijft altijd aanmoedigen tot het einde van alle wedstrijden van je team.

Aan het begin van het seizoen is er altijd een informatie-avond voor ouders en jeugd. Let op: van ouders wordt verwacht dat ze de uitwedstrijden bij toerbeurt rijden. Uitgangspunt is dat uitwedstrijden binnen maximaal 1 uur rijden vanaf Apeldoorn plaatsvinden.

Inschrijfformulier
Het inschrijfformulier om lid te worden kun je HIER downloaden, printen, invullen en aan een van de trainers in de zaal geven. S.v.p. wel duidelijk schrijven, vergeet je IBAN nummer niet en onderteken de machtiging.