Eredivisie

De Eredivisie competitie is een landelijke A-klasse competitie van drie speeldagen, verdeeld over drie maanden. Hiervoor kunnen zich alleen teams opgeven waarvan minimaal 1 speler in de top 16 (voorheen top 20) van Nederland zit (of evnt. dispensatie).

Elk team speelt enkel- en dubbelspel, behaalde punten van beide onderdelen (en beide spelers) worden opgeteld en het totaal hiervan is je score/tussenstand/eindstand, als team zijnde, per team wordt de totale score dus toegekend. In het dubbelspel speel je elke speeldag 1 game tegen alle tegenstanders, in het enkelspel is dit iets anders. Daar heb je een A-poule, hier zitten alle nummers 1 van elk team in en een B-poule, hier zitten alle nummers 2 van elk team in. Ook hier speel je elke speeldag tegen alle tegenstanders uit je poule. Op de laatste speeldag nemen de nummer 1 van de A-poule en B-poule het dan tegen elkaar op, zodat daar ook uitkomst in is.

Vorig jaar (2018-2019) deden we met Appoldro 1: Wilco en Erick en Appoldro 2: Christelle en Maks voor het eerst mee aan de Eredivisie. Appoldro 1 op basis van de plaats op de ranglijst van Wilco (inmiddels nr. 10 van NL) en Appoldro 2 op basis van dispensatie. We werden respectievelijk 3e (AP1) en 4e (AP2). Een zeer goed resultaat dus!

In 2019-2020 doet Appoldro met één gecombineerd team mee bestaande uit: Wilco, Christelle en Maks. Erick wil zich meer focussen op het dubbelen en niet op enkelen wat wel een vereiste is voor de Eredivisie.

Het seizoen voor de Eredivisie 2019-2020 loopt en tijdens het seizoen worden de tussenstanden hieronder geplaatst en daarna ook de einduitslag.

Onder nieuws lees je meer over hoe het de spelers verging.