Nieuws

17-07-2019

Vandaag hebben alle leden een mail gehad met informatie van afgelopen seizoen en voor komend seizoen. Een terugblik dus en een vooruitblik. Schrijf de datums voor aankomend seizoen vast op in je agenda! Verder staat de site al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen en is volledig up-to-date! Fijne vakantie!

17-07-2019

Bericht vanuit het bestuur (per mail gehad op 4 juli):

Beste leden,

Een aantal van onze leden is al geweest of is nog op vakantie, maar vanaf eind juli gaat Accres met vakantie dus zijn de sporthallen 6 weken gesloten.

De laatste keer tennissen is dus op maandag de 15e  juli voor sporthal Zuiderpark en donderdag de 18e juli  voor sporthal Sprengeloo.

Na de vakantie starten we weer op maandag 2 september of op donderdag 5 september afhankelijk wanneer je komt.

17-07-2019

Twee leden van DT Appoldro geslaagd voor DTBN-trainerscursus!
Twee leden van Appoldro deden mee aan de DTBN-trainerscursus, afgelopen zaterdag 13 juli was de laatste cursusdag. Aansluitend mochten zij in Apeldoorn het trainersdiploma in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Dynamictennis Bond Nederland. Lees hier meer…

Foto 4: Wilco en Christelle na de uitreiking

15-07-2019

Onze toppers waren vandaag weer goed bezig hoor!!
Vandaag was de laatste keer dit seizoen, dat er weer flesjes/blikjes verzameld werden voor de Apeldoorn Rein actie. Ook is er het nodige zwerfvuil opgeruimd. Er is dit seizoen heel veel verzameld door de maandagochtend dynamictennisgroep.
Namens de hele vereniging.. Super bedankt voor jullie geweldige inzet! (ook voor de mensen die niet op de foto staan en andere maandagen mee hebben geholpen!)
Ook hebben leden buiten de maandagochtendgroep goed werk verricht voor deze actie. In het nieuwe seizoen gaan we hier SAMEN mee verder!???? SAMEN = onze kracht!

Tip: Stuur ook je foto in (dynamictennis@appoldro.nl) als je bij de automaat bent, dan proberen wij deze online te zetten!

15-06-2019

Vandaag is er gestreden op de Open Veenendaalse kampioenschappen door de volgende teams van Appoldro: Gerrit en Christelle, Marcel en Maks, Henri en Andre en Wilco en Erick

In de ochtend speelde iedereen door elkaar. In de middag speelde je op sterkte. Alle teams stroomde door naar de A-klasse behalve André en Henri (was hun debuut samen), zij gingen naar de B-klasse. Er is goed gespeeld en door verschillende teams van Appoldro aardig wat gewonnen. Helaas geen prijzen dit keer voor Appoldro, het scheelt dat het niet om een officieel toernooi ging. Op alle andere toernooien en competities dit jaar werd namelijk altijd wel minimaal 1 prijs door een team van Appoldro gepakt.

Wilco en Erick wonnen in de ochtend alles en in de middag ook, behalve 1 wedstrijd tegen Erik en Gert uit de Achterhoek. Hiermee was het dus over.

11-06-2019

SV Appoldro is Sportclub van het jaar in Apeldoorn geworden!! Nieuwsgierig…? Lees hier meer…

08-06-2019

Vandaag was de kick-off van de dynamictennis-trainerscursus in Langenboom! Wilco en Christelle nemen hieraan deel vanuit onze vereniging. Op de vrije zaterdag nog wel…

31-05-2019

Beste sportvrienden van Appoldro,
Sportvereniging Appoldro is genomineerd voor de Verkiezing Club van het jaar. Appoldro maakt daarmee kans op de titel in gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland en misschien wel de landelijke titel. Deelname aan de verkiezing is kosteloos. Er kan nog t/m 7 juni worden gestemd. De club maakt hiermee kans op verschillende leuke prijzen en ook natuurlijk de lokale bekendheid die deze actie geeft! STEM NU: https://www.clubvanhetjaar.nl/sportvereniging-appoldro
MVG, Appoldro

28-05-2019

We zijn vol op in de race voor sportclub van het jaar in Apeldoorn! Zo gaat het goed.
Hoe meer stemmen hoe meer vreugd, dus als je nog niet heb gestemd.. DOEN!

28-05-2019

Bericht van Corry Wijngaards:

Maandag 3 juni gaan we weer zwerfvuil opruimen.

Ik reken weer op véél hulp dan zijn we weer snel klaar!

Hebben jullie zelf ook alweer plasticflesjes en blikjes naar de automaat gebracht??(code 1086)

Ik heb gemerkt dat ingedeukte blikjes ook willen als de boven-of onderkant maar rond is!

Tot dan, Groetjes Corry.

27-05-2019

Appoldro 1 wist Nederlands Kampioen te worden in de Landelijke Finaleronde Competities. Lees hier hoe het ze is vergaan…

19-05-2019

Op 19 mei is de laatste ronde van de WSV-driedaagse gespeeld. Appoldro deed hier mee met twee teams. Team 1: Joke L, Joke B, Lisanne en Reiny. Team 2: Diederik, Bert en Andre met twee dames van WSV Apeldoorn. Team 1 werd 9e in de B-klasse en team 2 werd 5e in de B-klasse.

05-05-2019

Op 3 mei en 7 juni zijn er uitwisselingen met Litac geweest. Helaas ging de Avondcompetitie zoals vorig jaar met Litac niet door, dit had ermee te maken dat de beschikbaarheid van de zaal pas kort van te voren bekend werd. Tijd om dit goed te organiseren was er daarom niet meer. Uiteindelijk hebben we met een klein groepje een soort extra trainingsavond(en)/uitwisseling gedaan. Het was erg leuk en er is nog wat geborreld.

7 juni einduitslag

3 mei

23-04-2019

De ranglijst voor het enkelspel is weer bijgewerkt en Appoldro is daarop goed vertegenwoordigd door 7 spelers.
Voor het eerst heeft Appoldro een speler in de top 10 van dynamictennis genaamd Wilco van Hal!
Maks Gabdullin duikt de top 50 in!

15-4-2019

Benieuwd hoe het NK is verlopen? Christelle won voor het eerst een NK-enkeltitel en goede prestaties over de breedte in alle klassen. Klik hier voor uitgebreid verslag.

Christelle met haar beker op de eerste plek!

7-4-2019

Erick en Wilco van Appoldro 1 mochten het kampioenschap vieren in de Oost-Gelderland competitie.

Benieuwd? Klik hier voor de uitslagenpagina met berichtgeving afzonderlijke speelrondes.

En klik hier voor het nieuwsbericht aangaande het kampioenschap en hoe het is bevallen in deze competitie.

Wilco van Hal en Erick Wijngaards. De kampioenen op de foto met de bekers, waaronder de wisselbeker.

6-4-2019

Morgen zal de allesbeslissende finaleronde van de grootste en sterkste seizoenscompetitie van Nederland plaatsvinden. Appoldro 1 (Erick en Wilco) staat hier op dit moment eerste in de A-klasse, met twee punten voorsprong op Irene. Hopelijk lukt het hen om morgen als eerste te eindigen! Namens Appoldro: veel succes! Dit willen we ook wensen aan Appoldro 2 (ook spelend in de A-klasse). Zij kunnen nog een mooie plek in de middenmoot behalen, misschien zelfs nog wel een vierde plek! (van de 9)

6-4-2019

A.s. zaterdag 13 april zullen we meestrijden op het NK Enkelspel. Appoldro zal dit keer maar liefst 5 spelers afvaardigen! Tevens zullen we in alle klassen vertegenwoordigd zijn!

A-klasse – Wilco

B-klasse – Maks

C-klasse – Marcel

D-klasse – Christelle & Gerrit

6-4-2019

Ook de IJselstreek competitie is inmiddels is inmiddels afgelopen. Weten hoe onze spelers het er hier vanaf hebben gebracht? Klik dan op deze link om naar de betreffende pagina te gaan.

6-4-2019

Deze week kwam de volgende update binnen van Corry Wijngaards (organisator namens DT voor Apeldoorn Rein). Van harte succes met het verdere verloop hiervan!

Vanochtend 1 april  gestart met het verzamelen van het zwerfvuil!! Dit is echt een succes geworden mede door de inzet van een 11-tal leden van onze club, klasse mensen. Jullie zijn niet alleen fanatiek in het spelletje wat we wekelijks spelen  maar ook de samenwerking in het rapen van zooi was prima. We hebben met elkaar 4 grote zakken afval geraapt en 85 blikjes/flesje (incl. die van jou Kitty). Binnen een uur was het aan ons toegewezen project spic en span. Ik reken de volgende keer weer op jullie hulp, al kunnen er altijd nog wat handjes bij zodat we bij vakanties of blessures extra mensen achter de hand hebben om in te zetten. Zoals afgesproken gaan we dit elke 1e maandag van de maand doen mocht het blijken dat het vaker moet gebeuren dan horen jullie dit. Nogmaals bedankt voor jullie inzet ik vond het helemaal TOP.

Appoldro op nummer 18 in de top 20 Recycling Clubs!!

29-03-2019

De Eredivisie heeft zijn slotstuk beleefd. Kijk op de mooie Eredivisie-pagina voor meer!

17-04-2019 – Apeldoorn Rein

Op 1 april gaat Corry samen met ongeveer 6 leden van de vereniging zwerfafval opruimen. Dit gaan zij doen in de buurt van sporthal Zuid, de speellocatie op de maandag dus. Zij zullen dit aankomende maandag na het spelen voor het eerst gaan doen. De hele actie bestaat uit 2 delen. Deel 1 is dus het zwerfafval ruimen, dit gaan ze een jaar lang doen. Hiervoor krijgt DT Appoldro 250 euro startpremie. Deel 2 is dat iedereen flesjes en blikjes kan inleveren (verdere info bij Corry en staat op de mail aan de leden). Deze flesjes en blikjes kunnen op verschillende locaties in Apeldoorn met een speciale code worden ingewisseld, je stopt ze in de automaat en de club krijgt 5 cent per stuk. Natuurlijk zullen de vrijwilligers bij het vuil ruimen ook alert zijn op deze flesjes en blikjes. Interesse om mee te doen aan deze actie? Infomeer dan rechtstreeks bij Corry. Ook het bestuur kan vragen doorsturen naar Corry.

17-04-2019 – Achterhoek competitie

Appoldro 1 heeft in de derde finaleronde alle games gewonnen, 8 uit 8 dus. Ook directe concurrent Irene 1 wist al haar 8 games te winnen. Hiermee blijft het verschil in de race om het kampioenschap dus 2 games, in het voordeel van Appoldro (in de algemene tussenstand). Appoldro 2 wist zich deze ronde goed te herpakken en wist in te lopen in het klassement. Hierdoor houden ze nu aansluiting bovenin en kunnen ze in de laatste ronde nog proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Kijk op de speciale pagina voor alle uitslagen, het programma voor de laatste ronde, updates en meer…

04-03-2019

We hebben nog niet zo lang Facebook, maar de 50 likes zijn intussen behaald! Mooi dat ook dit onderdeel van het nieuwe promotionele beleid heel mooi uitpakt. Zodoende kunnen we de mensen laten zien wat er allemaal te doen is en hoe gezellig het bij onze club is! Fijn om te zien dat jullie dit werk waarderen en berichten liken. We gaan hier zeker mee verder en op naar de 100! Zonder vrijwilligers uiteraard geen succes! We danken Christelle dan ook voor haar vaak dagelijkse/wekelijkse berichten! MVG, bestuur DT Appoldro

04-03-2019

In toevoeging op het nieuws rondom de Gelderse Mixed Dubbel van 2019: Er is nog een mooie compilatie hiervan gemaakt door Maks.

Op de impressiepagina die bij dit toernooi hoort kan je deze video terugvinden en ook de rest over dit onderwerp lezen en bekijken. Zie ook hieronder:

 

01-03-2019

Als DT Appoldro hebben wij de eer om als eerste de nieuwste versie van de DTBN-ranglijst bekend te maken. Met Wilco nu op nummer 15 dankzij zijn prestaties in de A-klasse op het NT van 2019. Knappe stijgingen en weer twee nieuwe binnenkomers!

01-03-2019

Afgelopen weekend was de tweede finaleronde van de Achterhoek competitie. Appoldro 1 wist hier de eerste plek in het klassement te veroveren, ze wisten alles te winnen (8 uit 8), o.a. gewonnen van: Litac 1, Appoldro 2 en Irene 1. Appoldro 2 staat nu middenmoot. Nog 2 finalerondes te gaan!

Kijk hier voor de uitslagen.

Bij deze speeldag met lekkere temperaturen in Winterswijk was de plaatselijke pers aanwezig, welke zich ook had ingelezen in Appoldro en waar Appoldro ook mooi in beeld kwam! Zie de video hieronder:

28-02-2019

Jaarlijkse clubetentje en wisseling van de wacht!

Alle leden hebben deze week een mail gehad over hoe het clubetentje was en over de wisseling van de wacht. Dit hoeft niet allemaal op de site in openbaarheid, toch even beknopt de hoogtepunten.

We hebben een fantastisch leuk clubetentje gehad met een zeer groot aantal deelnemers. Er was goed eten, entertainment en veel gezelligheid. Alle ingrediënten voor een succesvolle avond dus. Namens Appoldro willen we nogmaals onze dank uitspreken richting Jaap en Greetje. Zij hebben dit mooi georganiseerd zo!

Nadat Chris van de Kamp in januari op de ALV al was teruggetreden, heeft hij op het etentje te kennen gegeven ook met overige zaken te stoppen i.p.v. dat hij dit eind van dit seizoen zou doen. Dit heeft er mee te maken dat Erick en Wilco al 2 jaar meedraaien en bij badminton een geheel nieuw bestuur is. Het zou dan overbodig zijn aan te blijven en dit was een goed moment om te stoppen met bestuurszaken. Zo kunnen Erick en Wilco, welke als nieuwe bestuursleden voor DT gekozen zijn, gelijktijdig met het nieuwe BC bestuur een frisse start maken.

Zoveel zal er niet veranderen aangezien Wilco en Erick gedurende 2 jaar al zeer actief zijn in de bestuurszaken en de heren van plan zijn gewoon op deze manier door te blijven gaan! Hierbij is het een mooi feit dat de ledengroei nog steeds toeneemt en we onze eigen broek op kunnen houden sinds afgelopen paar jaar. Voortaan kunt u met alle vragen dus bij deze heren terecht. De contactpagina is vernieuwd, kijk hier voor meer informatie.

Chris zal tot het eind van dit seizoen nog wel de eerste groep op donderdag blijven doen. Karin de jager zal dit vanaf het volgende seizoen van hem overnemen. Jan zal de maandagmorgen blijven doen. Erick en Wilco zullen naast bestuurszaken ook de tweede groep op donderdag blijven doen. Waarbij Erick dit in principe standaard doet en Wilco als reserve.

Fotoalbum Jaap

Fotoalbum Greetje

18-02-2019

Van Hal en van Schie Gelderse kampioenen!

Op zaterdag 16 februari werden in Hoog-Keppel de Open Gelderse Kampioenschappen Mix-Dubbel gehouden. Dynamictennisvereniging Appoldro uit Apeldoorn was hier goed vertegenwoordigd met maar liefst 7 teams. In de 55+ klasse wisten van Hal (senior) en van Schie een Gelderse titel te veroveren. In de 55- klasse wist Appoldro zich met 3 teams in de A-poule te plaatsen, een grote prestatie.

Lees hier meer en bekijk de beelden!

De bekerwinnaars: Eef van Schie en Gerrit van Hal

18-02-2019

Op 13 februari 2019 vonden de sportverkiezingen van gemeente Apeldoorn plaats en voor een vijftal leden van DT Appoldro betekende dit dat zij een Sportpenning in ontvangst mochten nemen.

Lees hier meer en bekijk de beelden!

Huldiging Sportpenning spelers DT Appoldro

10-02-2019

Vandaag is er weer Eredivisie gespeeld. Klik hier voor meer hierover.

31-01-2019

Het was een drukke drukke maand met veel activiteiten! Hierbij het laatste nieuwtje van de maand januari:

Afgelopen woensdag was een bijzondere dag voor SV Appoldro. Bij beide geledingen zijn voorstellen aangenomen waarmee we met vertrouwen richting de toekomst gaan! Ook is er nu officieel een voltallig nieuw bestuur (voor DT en BC) verkozen die het oude bestuur hebben afgelost. Komende tijd zal hier overdracht in zijn. Theo Koppelaar is verkozen tot erelid voor zijn jarenlange inspanningen. Bij DT gaan Erick en Wilco het overnemen van Chris. Hij heeft jarenlang goed werk geleverd voor DT en werd hier ook voor bedankt op de ALV. Ook zijn er verschillende mensen omheen verzameld bij DT die een rol aannemen.

27-01-2019

Er zijn goede zaken gedaan in de Oost-Gelderland competitie. Erick en Wilco wisten hier de kampioen van vorig jaar met 21-2 te verslaan, ondanks dat ze de eerste game met 21-23 nipt verloren. Ook de andere partijen wisten ze goed door te komen. Ze wisten 5 uit 6 te winnen en staan nu op een gedeelde koppositie in de tussenstand. Appoldro 2 won evenveel als ze verloren en hebben daardoor nog voldoende aansluiting bovenin, mochten ze de volgende keer nog meer winnen geeft dat wel iets meer zekerheid op aansluiting. Er zijn mooie en spannende partijen gespeeld door de teams van Appoldro, nu de taak om de volgende keer door te pakken.

Klik hier voor de uitslagen en zie de bijbehorende toelichting

20-01-2019

De Dynamictennisbond Nederland (DTBN) heeft een nieuwe site. De plannen waren er al langer en er is hard aan gewerkt, maar nu is hij dan echt af. Een kort verslag van de clinic die Appoldro op 13 januari (i.s.m. de bond) verzorgde staat ook op deze splinternieuwe site. Via deze link kunt u dit bekijken en als u er dan toch bent, kijk hier eens rond. Natuurlijk hebben we al het nieuws omtrent Appoldro ook op onze eigen site en zijn de tussenstanden van wedstrijden hier ook altijd te vinden en blijft dit ook zo.

20-01-2019

Op 20-01-2019 is er de eerste ronde van de Eredivisie gespeeld. Voor de tussenstand, meer info en voor de opzet van deze competitie kunt u hier klikken.

Er zijn door iedereen leuke potjes gespeeld, bij de één waren de potjes in het enkelspel weer beter en bij de ander in het dubbelspel. Het ging dan ook uiteindelijk om de enkelscore (van beide spelers) en dubbelscore per team bij elkaar opgeteld, wat dus je teamresultaat is. Voor Appoldro 1 betekende dit een mooie 2e plek in de tussenstand en voor Appoldro 2 een 4e plek. In de volgende ronde in februari kan hier weer op verder geborduurd worden.

14-01-2019

Zeven bekers voor Appoldro op het NT 2019!

Op 13 januari 2019 deed dynamictennisvereniging Appoldro mee aan het Nieuwjaarstoernooi in Dinxperlo. Een prestigieus landstiteltoernooi waar op één dag zowel enkel- als dubbelspel gespeeld wordt. Met een opkomst van 80 spelers was het een groot toernooi. Na een lange, uitputtende en sportieve dag, wist Appoldro met maar liefst zeven bekers terug te keren naar Apeldoorn. Ook in de A-klasse werd wederom serieus meegedaan. Lees hier meer…

12-01-2019

Op 12-01-2019 was de clinic bij Appoldro in Apeldoorn, die gegeven werd door Tom en Robert (bondstrainers van de DTBN). In deze clinic werd ingegaan op de technische en tactische aspecten die de sport te bieden heeft.

Als organisatie kijken we terug op een goed verlopen clinic. Er waren 36 plekken en met wat afmeldingen op het laatste moment kwamen we uiteindelijk exact op 36 spelers. Beter kon dus eigenlijk niet.

Het was de eerste keer dat we iets organiseerde waar meerdere verenigingen aan deel konden nemen, ook weer een ervaring rijker dus. Er waren naast Appoldro deelnemers van o.a: Wijhe, Twello, Vught en zelfs iemand uit Hoorn! Veel positieve reacties en denk dat ik namens iedereen wel kan zeggen dat het erg leerzaam was en voor herhaling vatbaar. We hebben het nog over de video’s gehad en sommige mensen hadden deze nog niet gezien, ze staan gewoon op de instructiepagina op onze eigen site en zijn via de volgende link te bekijken: http://www.appoldro.nl/wordpress/wordpress_dt/?page_id=9

Bij deze danken we de DTBN, Tom en Robert en het team van Appoldro die dit in samenwerking met elkaar hebben gedaan.

Meer lezen

10-01-2019

Op onze speelavond op donderdag 10-01-2019 heeft Wilco in samenspraak met Sportraad Apeldoorn een aantal spelers van DT Appoldro genomineerd, welke door de Sportraad van gemeente Apeldoorn zijn verkozen om een Sportpenning te ontvangen. Deze prestigieuze gemeentelijke onderscheiding zullen de spelers op 13 februari 2019 ontvangen tijdens het Apeldoornse Sportgala. Over het tijdstip en de plaats krijgen de betreffende spelers zelf nog een persoonlijke uitnodiging, van de Sportraad. Daarin staat waarschijnlijk ook hoeveel personen iedere speler mag uitkiezen om dit bij te wonen. Het is niet zomaar mogelijk om te komen kijken zonder uitnodiging (was vorig jaar zo).

Bij deze namens heel Appoldro de felicitaties voor: Marcel van Dulmen, Maks Gabdullin, Christelle Zola, Erick Wijngaards en Wilco van Hal.

Wel zo netjes om te melden op basis van welke prestaties de Sportpenning uitgereikt gaat worden:

Maks: 1e prijs NK Dubbel D-klasse Oktober 2018

Christelle 1e prijs NK Dubbel D-klasse Oktober 2018

Marcel: 1e prijs NK Enkel D-klasse Maart 2018

Erick: 1e prijs NT Dubbel B-klasse Januari 2018

Wilco: 1e prijs NT Dubbel B-klasse Januari 2018

Weer mooie reclame voor onze club en weer een groeiend aantal spelers die landelijk deze sport beoefenen uit naam van onze club, kunnen we alleen maar trots op zijn denk ik.

30-12-2018

Het dagelijks bestuur van DT Appoldro wenst iedereen een fijn en natuurlijk sportief nieuwjaar toe!

30-12-2018

De voorcompetitie van de achterhoekcompetitie zit er inmiddels op, na de laatste speelronde van 16-12-2018. In deze voorcompetitie kon tussentijds worden gepromoveerd en gedegradeerd. Appoldro 1 (Erick en Wilco) werden hier 1e in de A-klasse en Appoldro 2 werd 2e in de A-klasse (Christelle en Maks). Voor wie denkt dat ze deze resultaten makkelijk haalde: zeker niet! Het niveau is daar erg hoog, de spelers hebben er dus wat voor moeten doen. Vanaf januari zal er in de vaste klassen maandelijks verder gestreden worden tot de finaledag voor het eind van het seizoen. We zijn erg benieuwd of hier wat in zit voor ons. Complimenten aan Maks en Christelle voor de groei die zij hebben laten zien! Het vervolgschema moet nog volgen.

06-12-2018

Op donderdag 20 december hebben we de Sprengeloo-hal pas vanaf 20.30 uur. Die dag heeft de naastgelegen school namelijk een kerstmarkt. Ze gebruiken hiervoor ook de sportzaal. Uiteraard is iedereen dus vanaf 20.30uur van harte welkom! De Zuiderpark-hal hebben we op maandagochtend 24 en 31 december NIET gehuurd.

Geef deze info onderling even door de komende keren dat je gaat tennissen.

06-12-2018

Namens Chris van de Kamp bij deze onderstaand bericht over Clubhelden van het jaar:

Vandaag is bekend geworden wie de finalisten zijn om voor € 10000,– in aanmerking te komen. Helaas zit ik daar niet bij, ben 6e geworden met 76 stemmen, jammer voor onze club. Iedereen bedankt die op mij heeft gestemd.

01-12-2018

Op 25 november is er Achterhoekcompetitie gespeeld in Eibergen. Hierbij waren er bij Erick en Wilco zeer spannende wedstrijden, zij wisten uiteindelijk genoeg punten te behalen om te handhaven in de A-klasse. Christelle en Maks wisten in de B-klasse de goede vorm voor te zetten en poulewinnaar te worden, daardoor spelen beide teams in december dus in de A-klasse. Vervolgens zal de voorcompetitie ten einde zijn en zal er vanaf januari in de definitieve poules verder gestreden worden. Prestaties om tevreden en trots op te zijn!

19-11-2018

Stem op Appoldro – Chris van de Kamp via onderstaande link voor de clubheld van het jaar verkiezing.

https://www.clubheldvanhetjaar.nl/

08-11-2018

Dit is een compilatie van de fantastische foto’s die TFT Photography bij ons heeft gemaakt. De videomontage heeft onze topper Maks gedaan.

08-11-2018

De Gelderse kampioenen in de krant!

03-11-2018

Appoldro pakt Gelderse titels in Gendt!

Op zaterdag 3 november hebben we met acht koppels meegedaan aan de Gelderse Kampioenschappen heren- en damesdubbel 2018 in Gendt. Voor Appoldro was het een succesvolle dag, waarop twee teams de titel Gelders Kampioen wisten te pakken.

Bert, Christelle en Diederik.

Lees hier meer…

31-10-2018

En opeens zagen we alsnog een stukje opduiken in de krant!

31-10-2018

Zo aan het eind van het jaar is het weer tijd voor de lijstjes. Na de Masters is de enkelspel ranglijst weer geüpdatet, met mooie stijgingen! We verwachten volgend jaar met nog meer mensen hierop te komen!

 

30-10-2018

Met de 2e plaats in de A-klasse op het NK dubbel, hebben de heren van Appoldro Wikipedia gehaald! Well done mannen!

Wikkipedia

21-10-2018

Vandaag hebben Marcel en Wilco gespeeld op het DTBN Masters enkelspeltoernooi in Rosmalen. Marcel speelde goed en wist de laatste vier in de C-klasse net niet te bereiken. Uiteindelijk werd hij 5e van de 16.
Wilco won in de voorrondes 2 uit 3, dus ging hij naar de B-klasse en wist na een lange dag de halve finale te halen waar hij net met 19-21 tekort kwam. Leuker was zijn strijd om het brons. Waar hij de eerste game verloor met 21-16, de tweede game won met 14-21 en de derde game ook won met 21-19. Het was een zeer spannende wedstrijd. Doordat Wilco i.p.v. verdedigen vanaf de tweede game koos voor aanvallen en dit ook zeer goed lukte, won hij de strijd en dus de 3e prijs in de B-klasse.
Goed gedaan mannen!

Klik hier voor meer.

21-10-2018

Vandaag was ook weer de Achterhoekcompetitie en dit maal in Winterswijk. Vroeg uit de veren voor de Apeldoorners dus om, om 9:00 te beginnen met de eerste wedstrijd!
Omdat vandaag ook de Masters enkel toernooi is, is er een wijziging geweest in team Appoldro 1 (Erick & Wilco).Gerard van de Vlag is ingevallen voor Wilco zodat hij aan de Masters kon deelnemen.

Team Appoldro 1 is na de vorige competitiedag gepromoveerd naar de A-klasse in de competitie. Vandaag heeft Appoldro 1 weten te handhaven (als groepshoofd) in de A-klasse (7 van de 8 games gewonnen), topprestatie mannen!

Team Appoldro 2 (Maks & Christelle) zijn na de vorige competitiedag gepromoveerd naar de B-klasse. Na hele zware en lange games heeft dit team zoiezo weten te handhaven in de B-klasse. (5 van de 6 games gewonnen). Helaas kon de laatste wedstrijd tegen Litac 1 niet gespeeld worden vanwege tijdgebrek. De competitieleider zal dus nog beslissen of het Litac 1 is of Appoldro 2 is die promoveert naar de A-klasse of blijft in de B-klasse.
Wordt vervolgd! Update: de competitieleider heeft besloten dat de nog te spelen wedstrijden buiten beschouwing worden gelaten, Litac 1 promoveert vanwege een hoger puntensaldo.

10-10-2018

Appoldro schrijft geschiedenis op Nederlands Kampioenschap dubbel Dynamictennis

 Op 7 oktober 2018 werd in Venlo/Blerick, het Nederlands Kampioenschap Dubbel gehouden. DT Appoldro uit Apeldoorn deed hier met team Erick en Wilco en team Christelle en Maks aan mee. En met succes! Eerstgenoemde team behaalde zilver in de A-klasse en Christelle en Maks behaalde goud in de D-klasse.

Voor een uitgebreid tekst- en fotoverslag KLIK HIER.

Maks, Christelle, Wilco en Erick

Krantenartikelen: Apeldoorns Stadsblad en Apeldoorns.Nieuws

10-10-2018

Mooie sportfoto’s van sportfotograaf Tibor op onze site. KLIK HIER.

Dit zijn foto’s van alle twee de sessies.

30-09-2018

Bij de eerste speeldag van de eerste deelname aan de achterhoekcompetitie zijn beide teams van Appoldro gepromoveerd.
Appoldro 1 (Erick en Wilco) zijn van de B naar de A-klasse gegaan (8 uit 8).
Appoldro 2 (Christelle en Maks) zijn van de C naar de B-klasse gegaan (5 uit 8). Beide teams wisten dus poulewinnaar te worden. Volgende keer ronde weer met schone lei in de nieuwe poules.

Voor uitslagen en het programma klik hier.

30-09-2018

Op 27 oktober is Tibor van TFT Photography geweest om mooie sportfoto’s bij ons te maken. De leden hebben via de club de foto’s ontvangen. Hieronder zijn gemaakte impressie. Klik hier voor een album.

22-09-2018

Update wedstrijden:

30 september beginnen we aan de Achterhoek competitie, 1 oktober aan de IJselstreek competitie, 7 oktober doen we mee aan het NK dubbel, 21 oktober aan de Masters en 3 november aan het Gelderse toernooi. Uitslagen en programma’s zullen via de site te vinden zijn t.z.t. Ook voor de maanden die hierop volgen staan alweer activiteiten gepland, ook daarover t.z.t. meer.

17-09-2018

Vandaag hebben we een leuke uitwisseling in en met Wijhe gehad. We speelde een klein toernooitjes en na afloop hebben we gezellig wat gedronken. Mooi om zo aan het begin van het seizoen hier en daar wat voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. Wijhe en Appoldro hadden allebei 4 personen die hieraan meededen.

 

15-09-2018

Vanochtend zijn we met 8 leden van Appoldro aanwezig geweest bij een clinic in Olst. Deze clinic werd verzorgd door tennisorganisatie Personal Tennis in samenwerking met de DTBN. Erg leerzaam voor een ieder was de conclussie. 12 januari is Appoldro gastheer van zo’n zelfde clinic en opgeven kan nog steeds via Wilco. Ook verenigingen uit de buurt zullen hier t.z.t. een uitnodiging via de bond voor ontvangen.

 

 

30-08-2018

Vandaag hebben we het nieuwe seizoen geopend met een superleuk openingstoernooi. Klik hier voor een tekst- en fotoverslag!

23-08-2018

Ons nieuwe seizoen gaat aankomende week weer starten. Op maandag alvast in zuid en op donderdag volgt de seizoensopening in de Sprengeloo-hal. Het seizoen openen we dan met een gezellig onderling toernooi. Alvast voorbereiden? Dynamictennisbond Nederland is klaar met het maken van een serie instructievideo’s, deze zijn samen met de gehele video hier te vinden. Dit is zeker aan aanrader om te bekijken, dit is tot slot voor jullie als bondsleden gemaakt.

11-8-2018

Appoldro-duo Erick en Wilco vindt nieuwe shirtsponsor in Van Hal Mentink V.O.F.

Team Erick en Wilco van de Apeldoornse dynamictennisvereniging Appoldro, hebben een nieuwe sponsor gevonden in het Tuin- en Groenbeheerbedrijf Van Hal Mentink V.O.F. Beide partijen zijn erg blij met de nieuwe samenwerking, concreet betekent dit dat het bedrijf de wedstrijdkleding voor de heren heeft gesponsord (zie foto).

Jaco (l) en Theo (r) eigenaren van Van Hal Mentink, Wilco en Erick in het midden

Lees HIER het artikel verder.

2-7-2018

Van Accres hebben we mogen vernemen dat onze aanvraag voor extra zaalhuur is gehonoreerd! We kunnen dus net als afgelopen maanden, ook na de zomerstop deze extra uren houden. Dank gaat uit naar Chris, Erck en Wilco voor de energie wat hierin zit, alsmede de promotie en ledengroei van de club waarmee zij zich bezighouden.

2-7-2018

Bestuur DT Appoldro op de foto in het krantje van de Rabobank.

26-6-2018

In Veenendaal is op zaterdag 23 juni gestreden om de prijzen en met succes. Hoogtepunt was het zilver voor het familiaire duo Gerrit en Christelle. Lees alles over de deelname van Appoldro aan het Veenendaalse Open toernooi via de volgende link: klik hier.

Persartikelen: 055nu en Apeldoorns Stadsblad

26-6-2018

10 juni 2018 heeft Appoldro met 2 teams meegedaan met het Mixed dubbeltoernooi van Taflan in Langenboom. Wilco en Christelle hadden tot het eind kans op de eerste plek in de B-klasse, maar werden helaas uiteindelijk derde (laatste pot net verloren). Toch goed gestreden. Erick en Iris werden in dezelfde klasse vijfde. Zij hadden in de ochtend nog gewonnen van de uiteindelijke winnaar van de B-klasse.

Toernooi Taflan

6-6-2018

Aankomende zondag doet Appoldro met 2 teams mee aan het Mixed dubbeltoernooi van Taflan in Langenboom.

5-6-2018

Op vrijdagavond 1 juni is de laatste finaleronde van de ‘Avondcompetitie Litac Appoldro’ gespeeld. Benieuwd hoe dit allemaal verlopen is…? Klik hier voor een aparte pagina met tekst en foto’s.

Groepsfoto met alle deelnemers

Klik hier voor de complete uitslagenpagina.

Artikelen hierover zijn op de volgende kanalen verschenen:

Apeldoorns Stadsblad, 055.com, Facebook Appoldro en Dynamictennisbon Nederland (DTBN).

24-5-2018

De IJsselstreek competitie is al een tijdje afgelopen en heeft een zomerstop, ook de DTBN toernooien liggen van mei t/m september stil. Voor veel mensen logisch… Toch zijn er een aantal eigen initiatieven van verenigingen waar we als Appoldro aan meedoen in de maand juni. Natuurlijk is er de laatste finaleronde van de Avondcompetitie Litac Appoldro, op 1 juni. Ook zijn er nog 2 toernooien om ook in deze maand actief te kunnen zijn. 10 juni doen we met 2 teams mee aan het Mixed dubbeltoernooi van Taflan. Ook doen we met 5 teams mee het het Open Veenendaals dubbeltoernooi, op 23 juni. Een kalender met activiteiten voor het nieuwe seizoen volgt ergens rond september.

24-5-2018

Begin mei is de nieuwe ranglijst van de DTBN (dynamictennisbond Nederland) voor het enkelspel geüpdatet. Hierin zijn alle geleverde prestaties tot nu toe meegenomen. Hieronder de bijzonderheden. Zo gaf Christelle na haar begin met het enkel spelen in januari hier vervolg aan door ook met het NK mee te doen en klimt dus iets. Iris deed hier helaas niet aan mee, zij is wel iets omhoog gegaan door verschuivingen elders. Marcel (ex-tennisser) deed voor het eerst mee en dus een nieuwe notering voor hem. Wilco is vanaf april 2017 t/m nu (april/mei 2018) 98 plekken gestegen. Dit komt mede omdat hij verschillende klassen doorliep in korte tijd en zodoende meer punten kan halen/haalde (hoe hoger de klasse hoe meer punten).

  • Wilco: 2016 119e > 2017 55e > begin 2018 42e > mei 2018 21e
  • Marcel van Dulmen (nieuw op ranglijst): mei 2018 77e
  • Christelle: begin 2018 124e > mei 2018 93e
  • Iris: begin 2018 123e > mei 2018 120e

Nieuwste DTBN ranglijst

07-05-2018

Hierbij de uitslagen van finaleronde 1 en het programma voor finaleronde 2, van de Avondcompetitie Litac Appoldro. Op elk niveau zijn hele spannende wedstrijden gespeeld. Appoldro 1 wist het spannend te maken, uiteindelijk wonnen zij toch al hen wedstrijden en staan zij 1e in onderstaande tussenstand. Appoldro 2 wist een mooie 3e plaats in de tussenstand te bereiken. In de B-klasse werd ook gewonnen, Appoldro 3 speelde sterk en staat daar voorlopig 2e en Appoldro 4 3e. Helaas wist Appoldro 5 geen wedstrijden te winnen. Het was een erg leuke en gezellig avond, waarop wederom zeer leuke wedstrijden werden gespeeld tussen de teams van beide verenigingen (soms zelf tussen teams van dezelfde vereniging). Om 20:00 hebben we de wedstrijden voor een kort moment stilgelegd en hebben we in de kantine van de accommodatie stilgestaan bij de nationale dodenherdenking.

Uitslagen finaleronde 1 en het programma voor finaleronde 2 – Avondcompetitie Litac Appoldro

24-04-2018

Vanavond is de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne bekendgemaakt. De afvaardiging van DT Appoldro heeft een fantastisch mooie cheque in ontvangst mogen nemen van maar liefst 357,76.

Klik hier voor een kort verslag.

Afvaardiging DT Appoldro op de feestelijke avond

10-04-2018

Na de tweede competitieavond in de eerste editie van de ”Avondcompetitie Litac Appoldro” Dynamictennis, kunnen wij de volgende update geven (klik op onderstaande foto). Er is wederom erg leuk gespeeld en we zijn blij met deze mooie en unieke samenwerking, tussen de twee grootste Dynamictennisverenigingen.

02-04-2018

Appoldro heeft op 31 maart 2018 meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap enkelspel 2018, georganiseerd door Rapid Rosmalen i.s.m. de DTBN (Dynamictennisbond Nederland) en gehouden in ’s-Hertogenbosch. De Apeldoornse club, heeft hier een fenomenale prestatie neergezet door als één van de best presterende verenigingen van het van het NK, terug te keren naar Apeldoorn. Wilco van Hal en debutant Marcel van Dulmen vielen in de prijzen namens Appoldro.

Wilco van Hal werd knap tweede in de een na hoogste klasse van Nederland (de B-klasse), de moeilijke opgave om zijn stijgende lijn opnieuw door te zetten was hiermee geslaagd. Marcel van Dulmen werd bij zijn debuut in de D-klasse Nederlands kampioen, dit deed hij met veel klasse en souplesse in zijn spel. Christelle werd knap vijfde in de D-klasse, bij haar tweede optreden in het enkelspel.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van dit toernooi.

Klik hier voor meer over dit onderwerp op Facebook.

Apeldoorns Stadsblad

Apeldoorn.Media

De trotse enkelspelers van team Appoldro – Wilco van Hal (l), Christelle Zola (m) en Marcel van Dulmen (r).

28-03-2018

Appoldro doet met 3 spelers mee aan het NK enkelspel op 31 maart 2018. Marcel en Christelle in de D klasse en Wilco zal dit jaar uitkomen in de B klasse.

Toegang voor publiek is gratis.
Site van het NK:
https://mmpennings.wixsite.com/nk2018

28-03-2018

Draagt u onze fantastische vereniging een warm hart toe en bent u Rabobank lid, maar heeft u nog niet op DT Appoldro gestemd? Doe dit dan vandaag nog even via onderstaande link:
https://www.clubkascampagne.nl/apeldoorn/clubkascampagne
IEDERE STEM TELT EN LEVERT ONS DIRECT IETS OP!!
Alvast hartelijk dank.
Meer info: http://www.appoldro.nl/wordpress/wordpress_dt/

24-03-2018

Joop Eleveld en Eef van Schie hebben op zaterdag 24 maart 2018 namens DT Appoldro meegedaan aan het Krasse Knarren toernooi 2018 in Dinxperlo. Helaas hebben zij niet weten te winnen, maar hebben ze wel een hele gezellige en sportieve dag mogen hebben. Bedankt SSS Irene en Represta voor de organisatie!

09-03-2018

Op vrijdag 9 maart 2018 is de aftrap gegeven aan de ”Avondcompetitie Litac – Appoldro”.

Ter info: Er bestonden nog geen specifieke avondcompetities, wat we als Appoldro wel heel graag wilde, bijvoorbeeld omdat onze jeugdige spelers alleen in de avonden kunnen, maar ook omdat het voor andere praktischer uitkomt. We vonden een partner in vereniging Litac, die hier ook wel wat in zag. Bennie Huiskamp (Litac) en Wilco van Hal (Appoldro) hebben hierin het initiatief genomen en samen zo’n competitie opgezet. Na een periode van organiseren zijn we heel blij met de goede samenwerking tussen de twee grootste Dynamictennis verenigingen van Nederland. Aan het eind gaan we bekijken wat het toekomstperspectief van zo’n avondcompetitie is. Voor dit seizoen is het zo dat er 2 competitieavonden en 2 finaleavonden (verdeeld over 2 klassen) op de rol staan. Beide verenigingen doen mee met maar liefst 5 teams.

Op de eerste speelavond is er heel leuk gespeeld en waren er heel wat spannende partijtjes. Met o.a.: Appoldro 2, die ondanks de verzwikte enkel van Marcel toch een mooie gamewinst tegen Litac 2 behaalde. Onderstaand de uitslagen en standen van deze eerste competitieronde:

Uitslagen en standen na de 1e competitieronde

08-03-2018

Op donderdag 8 maart 2018 hebben we ons jaarlijkse onderlinge toernooi gespeeld. Er werd gespeeld volgens het hussel-model. Dit wil zeggen dat je met iedereen en tegen iedereen kon spelen. De start was om 19:00 en de prijsuitreiking om 21:30. Het ging om de sportiviteit en om de gezelligheid. Een erg geslaagde avond, zo kwam je nog eens mensen tegen die je normaal niet spreekt. Iedereen had een cadeautje van 5 euro meegenomen. Het uitzoeken ging dit jaar volledig willekeurig en niet op basis van prestaties, om het gezellige karakter centraal te stellen.

26-2-2018

Vanaf heden zijn we ook op Facebook te vinden! We willen dit medium gaan gebruiken om onze geweldige sport en onze mooie club nog meer te promoten!

KLIK HIER > Facebookpagina DT Appoldro

19-02-2018

Op woensdag 14 februari 2018 hebben Erick Wijngaards en Wilco van Hal in de raadszaal van Gemeente Apeldoorn, tijdens het sportgala, de sportpenning ontvangen voor hun landelijke prestaties van 2017. Zij ontvingen de sportpenning uit handen van Nathan Stukker (wethouder sport) en de bijbehorende roos (Valentijnsdag) van Henk Dijkgraaf (voorzitter Sportraad). Wilco ontving zijn penning ook voor zijn individuele prestaties over 2017. De Sportpenning is een bekroning op een fantastisch jaar voor beide heren!

Uitreiking in de raadzaal van Gemeente Apeldoorn

Klik hier voor meer over de Sportpenning

19-02-2018

Apeldoorn – Appoldro heeft op zaterdag 17-02-2018 met een record aantal deelnemers (16, 8 koppels dus) meegedaan met de Gelderse Kampioenschappen Mixed Dubbel in Hoog-Keppel. En niet onverdienstelijk, zo namen Appoldro duo Diederik en Janneke Mali (tevens vader en dochter) de titel in de C klasse mee naar huis.

Diederik en Janneke Mali

Klik hier om meer over dit toernooi te lezen

20-01-2018

Stijgende lijn team Appoldro zet zich voort, weer een hoofdprijs mee naar Apeldoorn!

In het rood, Erick (l) & Wilco (r), spelend tegen de heren van DTVRR. Fotograaf: Frank Vinkenvleugel

Apeldoorn – Op 14 januari hebben spelers van Dynamictennis vereniging Appoldro uit Apeldoorn op het Nationale Nieuwjaarstoernooi te Dinxperlo enorm gestreden om de nationale titels in het dubbel- en enkelspel. Het ging er ontzettend fanatiek, maar ook sportief aan toe. In het dubbelspel is het Erick Wijngaards en Wilco van Hal wederom gelukt om kampioen van Nederland te worden.

Erick en Wilco deden dit keer in de prestigieuze B klasse mee. Zij hebben het voor elkaar gekregen om daar van teams te winnen uit de top 5 van Nederland, waardoor zij zich nu helemaal hebben gemengd in de absolute top. Dit terwijl zij voor het eerst in deze zware klasse uitkwamen. De halve finale speelde zij tegen het team Roland Halekor en Jasper van der Ploeg (spelend bij WSV-Dragonder Noord). Nadat de eerste game verloren werd paste de heren van Appoldro hen tactiek aan, met succes! Ze wonnen de tweede en derde game ruim en op professionele wijze. De finale werd vervolgens ook gewonnen van het duo Gert Eeltink en Linsey Sellman van (SSS Irene). De finale was vooral aan het einde spannend, toch wisten Erick en Wilco hier in slechts twee games af te rekenen met de tegenstander. Waardoor zij weer de 1e plek hebben behaald op een landelijk toernooi met het dubbelspel, in de op een na hoogste divisie van Nederland dit keer! De beste prestatie tot nu toe van het Apeldoornse duo. Ze hebben zich geweldig opgewerkt het afgelopen jaar en hebben de weg naar boven op een snelle en professionele manier ontdekt.

Ook goede resultaten voor Wilco in het Enkelspel
In het enkelspel was Wilco succesvol door met een riante voorsprong poulewinnaar te worden. Helaas werd de finale niet gehaald, maar was na een prima kwartfinale, voor nu de halve finale in de B ook een prima eindstation. Een 3e plek dus. Dat Wilco zoveel ervaren en goede jeugdspelers heeft verslagen was zeer positief. In het enkelspel is dit tot nu toe ook zijn hoogste prestatie. ”Wilco: het vereist veel inzicht, energie en uithoudingsvermogen om zowel in het dubbel- als enkelspel zover te komen, zeker aangezien het bij dit toernooi allemaal op maar liefst één dag moet gebeuren. Maar als je dan de resultaten aan het eind van de dag ziet is dat het meer dan waard”.

Appoldro kende in 2017 ook al veel sportieve successen. Maar intern doet de vereniging het ook goed, zo zette het groeiende ledenaantal zich net zo als in de afgelopen jaren, ook in 2017 weer flink door. We zijn heel blij dat steeds meer mensen interesse krijgen in onze mooie sport.

Nederlands Kampioen in de B klasse op het Nieuwjaarstoernooi 2018. Foto: Frank Vinkenvleugel

KLIK HIER> voor meer foto’s en uitslagen

KLIK HIER> krantenartikel

________________________________________________________________________________

Goud voor Wilco van Hal op het nationale Masters toernooi in Den Bosch

12-11-2017

De Apeldoornse speler heeft Namens Appoldro Apeldoorn meegedaan aan het 13e DTBN (Dynamictennisbond Nederland) Masters enkelspel toernooi, dat werd georganiseerd door Rapid Rosmalen. In de C klasse is hij kampioen geworden en nam opnieuw de beker mee naar huis.

Wedstrijdverslag

Hij was graag s’ ochtends in de B klasse terecht gekomen, helaas lagen de resultaten van de meeste spelers hier dichtbij elkaar en pakte dit helaas voor hem niet goed uit. Alhoewel spelen in de C ook een prima uitgangspositie was. Nadat hij zich hier als eerste geplaatst had in de positioneringsronde ging hij door naar de finalerondes. Af en toe moest hij flink aan de bak en proberen de tegenstanders ook op conditie (lange dag), net iets voor te zijn, maar over het algemeen kwam hij niet in de problemen en ging hij telkens met ruime uitslagen door.

In de finale moest hij het opnemen tegen Joost uit Venlo, tegen wij hij eerder dit jaar nog verloor in de finale van het NK enkelspel. Dit keer pakte Wilco opnieuw de eerste game eenvoudig. In de 2e game lag Wilco ook steeds voor, maar kwam Joost telkens wel iets terug, waardoor het een spannende finale werd. Uiteindelijk hoefde de meegereisde supporters uit Apeldoorn niet te vrezen en won Wilco ook deze game met een aantal punten verschil op uithoudingsvermogen, hiermee was ook direct een driesetter voorkomen. Hij heeft het deze dag tegen negen spelers opgenomen.

Uiteraard is hij blij met de resultaten. ‘’In het eerste jaar dat ik aan de grotere toernooien meedoe, direct 5 prijzen winnen is natuurlijk fantastisch. Dat je dan in 1 jaar twee klassen (D en C) doorloopt en bekroond is denk ik prima, volgend jaar bekijken hoe het in de B zal gaan’’.

Foto’s: Appoldro

Opzet Masters Dynamictennis:

Hier spelen de beste spelers van de Nederlandse Kampioenschappen. Bij de Masters Dynamictennis is de speelwijze als volgt: s’ ochtends in de eerste ronde speelt men om te bepalen wie in welke speelsterkte (klasse) terecht komt. Eenmaal in je juiste klasse, waar meestal ook weer twee poules van zijn, ga je de strijd aan om positionering, daar gaat het om in de tweede ronde. Je kan in deze ronde dus niet afvallen, vervolgens in de kwartfinales neemt de nummer 1 het op tegen nummer 4 van de andere poule in de betreffende klasse etc. Hierna zijn er halve finales en verliezersrondes. Uiteindelijk is er dan een wedstrijd om de 3e en 4e plek en daarna natuurlijk de echte finale. De Masters Dynamictennis zijn op het Grand Slam van het lawntennis (Wimbleton) gebaseerd.


04-11-2017

Toernooiverslag van de succesvolle Gelderse Kampioenschappen in Gendt

Dynamictennis vereniging Appoldro heeft zaterdag 4 november deelgenomen aan de Gelderse kampioenschappen damesdubbel/herendubbel 55- en 55+ in Gendt met 16 spelers (8 dubbels), die onze club in alle divisies vertegenwoordigde. In deze divisies werden er wedstrijden gespeeld tegen de andere verenigingen uit onze provincie.

Appoldro duo Erick en Wilco Kampioen van Gelderland 2017 in de 55- klasse

Er is volop gestreden om een prijs mee te nemen naar Apeldoorn en dat is gelukt, het team Erick Wijngaards en Wilco van Hal zijn in de A klasse bij de 55- Gelders kampioen 2017 geworden. S’ochtens werden zij poulewinnaar op basis van slechts 1 wedstrijdpunt verschil en s’middags op basis 3 wedstrijdpunten verschil. Zij hebben dit s’middags gerealiseerd door in de beslissende set een verlies van 12-21, in de 2e game om te buigen naar een 21-9 gamewinst, wat zo onmogelijk leek te zijn… Zij hebben er hard voor moeten werken, maar de hoofdprijs winnen na z’n leuke en spannende strijd is natuurlijk fantastisch mooi. We zijn als Appoldro groep trots dat het hen gelukt is. In deze zware categorie een prijs winnen was Appoldro nog niet eerder gelukt.

Twee derde plaatsen

Janneke Mali en Renee Verdonk deden in hen poule ook goede zaken door 3e te worden in de A klasse bij de dames 55-. Bij onze oudere spelers behaalde Gerrit van Hal en Hans Hoogland ook een mooie bronzen plek in de B klasse 55+. Ook de teams die in hun klasse niet bij de eerste drie eindigden hebben het dit jaar weer een stukje beter gedaan, veel tevreden gezichten dus.

Na afloop hebben we dit alles gevierd bij de Chinees in Gendt, zodat we de sportieve dag mooi konden afsluiten.

Artikel geschreven door: Chris van de Kamp, bestuurslid Appoldro DT & Wilco van Hal, toernooileiding Appoldro DT

                                            De Kampioenen met de bekers (Erick & Wilco)

Voor meer foto’s >KLIK HIER<

Krantenartikel:

Wijngaards en Van Hal Gelders Kampioen Dynamictennis Appoldro Apeldoorn

———————————————————————————————————————————-

Nederlands Kampioen – heren dubbel – categorie D 

NK Dubbel 08-10-2017
Vroeg in de ochtend vertrokken we met 2 teams van Appoldro Apeldoorn naar Haps om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Dubbel. We deden mee met het team Erick en Wilco en het gelegenheidsduo, de zusjes Renee en Els.

Sinds Erick en Wilco een vast duo zijn, boeken zij steeds meer progressie. Dat is ook de reden waarom zij sinds kort aan meer Dubbel toernooien deelnemen en dit jaar al vaker in de prijzen zijn gevallen met het dubbelen, Wilco viel overigens bij het NK enkelspel van dit jaar ook al in de prijzen. Ondanks de ervaring met de grotere toernooien had het duo Erick en Wilco nog nooit deelgenomen aan het NK Dubbel, vandaar dat zij hier in de D-klasse gingen starten. Het vrouwenteam was nog nooit op een landelijk kampioenschap geweest en deed om deze reden ook in de D-klasse mee.

Deze klasse bestond uit 2 poules, van beide 6 teams. De beste vier van beide poules zouden s ’middags met elkaar de strijd aangaan in de kwartfinales.

Renee en Els wisten in hun poule helaas geen plek veilig te stellen voor de kwartfinale, maar hebben wel een wedstrijd in de poulefase gewonnen. Ze hebben op een leuke manier kennis gemaakt met een landelijk toernooi.

Erick en Wilco wisten alle poulewedstrijden, kwartfinale en halve finale te winnen. Vervolgens begon de finale, welke zij vrij eenvoudig naar zich toe wisten te trekken en in 2 games gewonnen hebben. Hierdoor hebben zij een hogere licentie behaald. Ook betekend dit dat er voor ‘’het eerst in de geschiedenis’’ een Nederlands Kampioenschap gewonnen is door een team spelend bij Appoldro.

Hieronder de trotse winnaars.