Competitie-uitleg

Wist u dat er verschillende competities georganiseerd worden?

Regiocompetities en daaruit voortkomende competities:

  • Er zijn verschillende regiocompetities in Nederland, waar verenigingen uit die regio aan mee kunnen doen (Appoldro = regio IJsselstreek, deze regio speelt in de ochtenden). Iedereen kan meedoen, in het seizoen 2018-2019 doen we met twee teams mee in de B klasse. In seizoen 2018-2019 draaien we voor het eerst ook mee in een andere regio, namelijk: Oost-Gelderland. Hier doen we met een select aantal van twee teams aan mee. Vaak heeft elke regiocompetitie meerdere poules met verschillende sterktes, je kan promoveren en degraderen. Vaak zijn er nog aparte finalerondes om de klassenwinnaars te krijgen. Bij IJselstreek speel je het seizoen in je klasse, bij Oost-Gelderland kan je tijdens het seizoen zelf ook promoveren, handhaven of degraderen. Daar speel je de laatste vier maanden dan wel in je juiste poule op sterkte.
  • De bovenste winnaars (1e en 2e) uit de A poules van alle verschillende regiocompetities, komen elkaar vervolgens tegen in de Landelijke Finalerondes, waarin zij in onderlinge duels uit gaan maken wie de absolute winnaar van Nederland is.
  • Organisatie is in handen van de landelijke bond.

Eredivisie:

  • De Eredivisie competitie is een competitie van drie speeldagen. Hiervoor kunnen zich alleen teams opgeven waarvan minimaal 1 speler in de top 16 van Nederland zit (of evnt. dispensatie). Deze competitie is van start gegaan en we doen hier voor het eerst aan mee met 2 teams, waarvan één team op basis van dispensatie.
  • Ook hier is de organisatie in handen van de landelijke bond.

Avondcompetitie:

  • Er bestonden geen specifieke avondcompetities. Hier is veel vraag naar bij onze leden (zeker bij de jeugd), wij zijn op dit moment samen met Litac uit Lichtenvoorde een pilot getart om te bekijken hoe of wat. Momenteel doen we met 5 teams mee.

-De laatste tijd zijn we als DT Appoldro naast het actiever worden op toernooien, zoals u kunt zien ook bezig om de competitiemogelijkheden voor onze leden uit te bereiden.