NK Enkelspel 2019

Christelle van Appoldro Nederlands Kampioen!

Op zaterdag 13 april werd in Veenendaal het Nederlands Kampioenschap enkelspel dynamictennis gehouden. Hier werd door 65 deelnemers gestreden om de Nederlandse titels in de verschillende klassen. Christelle van Appoldro Apeldoorn won hier haar eerste nationale enkeltitel, een fantastische prestatie. Verspreid over alle seniorenklassen was Appoldro vertegenwoordigd. Dit was nieuw en is tekenend voor de positieve ontwikkelingen binnen de dynamictennis vereniging.

Christelle met haar beker op de eerste plek!

A-klasse
In de A-klasse eindigde Wilco netjes als 2e in de poulefase. Dit was zeker niet van zelfsprekend met geduchte tegenstanders als Gert Eeltink, Roland Halekor, Danny Willems, Gerard Simon en Paul Sommers. Hierdoor mocht hij de 8e finale overslaan en het in de kwartfinale tegen Niek Vos opnemen. Helaas verloor hij deze wedstrijd, maar de potentie voor méér in de toekomst is er zeker. Ter achtergrondinformatie: Bij het NT 2019 deed Wilco voor het eerst mee in de A-klasse enkelspel. Hij werd toen 2e in een poule van vier, nu dus 2e in een poule van zes (met een tweetal poules in de A-klasse). Ook toen trof hij Vos in de kwartfinale en verloor deze, het verschil was nu echter alweer kleiner met een score van 21-16. Overall dus een mooie groei en een flink aantal punten voor de ranglijst aangezien deze bij het NK-enkel dubbel tellen.

Wilco

B-klasse
In de B-klasse eindigde Maks als 1e in de poulefase door al zijn wedstrijden te winnen. Hierdoor mocht hij naar de kwartfinale (hij sloeg de 8e finale dus ook over). Helaas was dat een hele zware pot waarin hij moest strijden om die halve finale te bereiken. Maar de kwartfinale was helaas het eindstation. Aangezien Maks de vorige keer de C-klasse won was dit de eerste keer in de B-klasse en dus misschien ook wel de eerste keer dat hij echt werd uitgedaagd op zo’n groot toernooi, door verschillende getalenteerde spelers waar hij nog niet eerder tegen had gespeeld. Met deze ervaring op zak hopen we dat het hem de volgende keer wel lukt om een podiumplek te pakken in de B-klasse!

C-klasse
In de C-klasse kwam Marcel de poule door en won hij de 8e finale zodat ook hij de kwartfinale mocht spelen. Helaas kregen wij vandaag het beste spel van Marcel niet te zien omdat hij te kampen had met een hamstringblessure. Dus ook voor hem was de kwartfinale het eindstation. Marcel had eerder al de D-klasse gewonnen, net als Rolf. Helaas kon Rolf deze dag niet aanwezig zijn.

D-klasse
Gerrit kwam zijn poule netjes door. Door twee winstpartijen in de poulefase moest hij een 8e finale spelen om kans te maken op de kwartfinale. De 8e finale won hij overtuigend.
Maar in de kwartfinale kwam hij Christelle tegen. Helaas won hij deze wedstrijd niet en was ook voor hem het eindstation de kwartfinale. Gezien zijn debuut op een NK en zijn leeftijd was het natuurlijk al een hele knappe prestatie dat hij zover kwam. We hopen dat hij er volgend jaar weer bij is.

Gerrit aan de bak

Nederlands Kampioen – Christelle Zola
Na de winst op Gerrit mocht Christelle aan de bak in de halve finale tegen Ricky Sommers, een vrouw met jarenlang ervaring in deze sport. Deze wedstrijd won zij waardoor ze in de finale tegen Anice van der Rhee mocht aantreden. Anice een oude bekende van Appoldro! De eerste game leek in eerste instantie gelijk op te gaan maar Christelle haalde deze binnen. De tweede game won zij met overmacht (21-3) waardoor Christelle NK-Kampioen is geworden in de D-klasse!

Support

Er waren ongeveer 10 supporters uit Apeldoorn afgereisd om onze toppers te komen bekijken, speciale dank hiervoor namens de club. Dit waarderen we erg. Na afloop hebben we met elkaar nog nagenoten bij de Chinees, inmiddels is dit een steeds weer terugkomende traditie.

Nog steeds groeiende

In een deelnemersveld met 65 deelnemers verdeeld over klassen A t/m D (waarvan de A-klasse de hoogste), deed Appoldro zoals eerder aangegeven in alle klassen mee. Dit was voor het eerst. Mooi om te zien daarbij was dat er in alle klasse serieuze kansen waren voor onze spelers en iedereen goed was ingedeeld. Hier heeft Appoldro sinds haar groei speciale richtlijnen voor, welke voor iedereen gelijk zijn, uiteraard binnen de kaders van de bond.  We zijn er trots op dat de interesse en kwaliteit van onze talenten op zulke toernooien nog steeds groeiende is. Als club zijn we dit sinds afgelopen jaren ook meer gaan stimuleren en trainen we met deze ploeg dan ook meer op niveau om bij zulke toernooien en competities succesvol te zijn.

Kom ook in actie!

DT Appoldro is een open, gezellige vereniging, die bekend staat om het feit dat iedereen met elkaar in verbinding staat. We kennen van allerlei soorten spelers en je bepaalt zelf waar je je op toelegt. Of je nou gewoon een balletje wil slaan of jezelf lekker wilt afmatten. Het kan allemaal. De eerste vier keer spelen is gratis. Kijk op de site voor de speeltijden en contactgegevens: www.Appoldro.nl

Nieuwsbericht en foto’s gemaakt door: PR DT Appoldro: Wilco van Hal

 __________________________________________________________________________________

 

‘Kampioenen aan het woord!’

‘Kampioenen aan het woord’ is een nieuwe toevoeging aan de nieuwsberichten van DT Appoldro waarin we de kampioen(en) een woordje laten spreken over de perceptie die zij hadden voor, tijdens en na hen prestatie. Dit keer dus voor het eerst met Christelle Zola.

Aanloop

Voor het NK-enkel in Veenendaal had ik 2x meegedaan aan het Nieuwjaarstoernooi in 2018 & 2019 en het NK-enkel in 2018.

Op al deze toernooien waren er 2 overeenkomsten. Ik was onzeker en ik wist niet hoe ik wedstrijden moest winnen.

Sinds januari jl. deed ik mee aan de Eredivisie, daar mocht ik enkelen tegen mannen in de top van het dynamictennis. Wat vond ik dat vreselijk! Maar na 3 rondes merkte ik wel een stijgende lijn. Waarin ik in de eerste ronde keihard afging tegen iedereen, kon ik in de laatste ronde gewoon meekomen met de mannen en zelfs bijna een wedstrijd winnen. Op de donderdagavonden heb ik sinds februari jl. ook vaak gespeeld tegen Maks en Wilco. Dat waren goede trainingen want langzaam kreeg ik door wat ik moest doen om het deze mannen moeilijk te maken. Daarbij coachte Wilco mij op het mentale vlak. Hij gaf aan welke strategieën ik zou kunnen gebruiken op basis van mijn spel en we oefenden op het speelmoment “het achterstaan in een wedstrijd”. Ik raakte normaal altijd in paniek als ik achterstond in een wedstrijd.

Tijdens NK

Ik moet eerlijk zeggen dat het NK voor mij uitstekend is verlopen. Ik zat in een poule met wat nieuwere spelers en het was duidelijk dat zij minder waren dan ik maar in het verleden verloor ik gemakkelijk van spelers die minder waren dan ik. Dus ik moest aan mezelf bewijzen dat ik die fase ontgroeid was. In de halve finale kreeg ik een vrouw tegenover me die tactisch heel sterk is, dat was een grote uitdaging. Voor het eerst moest ik dus een plan hebben en dat ook nog eens van begin tot eind goed uitvoeren en dat lukte waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg.

Mooiste moment

Het mooiste moment voor mij persoonlijk, is het moment nadat ik de eerste game van de finale had gewonnen en de tegenstander naar mij keek met een blik dat het volgende zei: “Ik weet absoluut niet wat ik moet doen tegen Christelle in de tweede game”. Dat gaf gewoon pure adrenaline!

 Rubriek ‘Kampioenen aan het woord’ geschreven door: Christelle Zola

Wilco en Christelle

Krantenartikelen: de Stentor, Stedendriehoek, Apeldoorns Stadsblad, Apeldoorn Actueel

Artikel geschreven door de Stentor n.a.v. interview met Christelle en Wilco

Apeldoorns Stadsblad

 

Volledige uitslagen: