DTBN Trainersopleiding 2019

Twee leden van DT Appoldro geslaagd voor DTBN-trainerscursus!

Twee leden van Appoldro deden mee aan de DTBN-trainerscursus, afgelopen zaterdag 13 juli was de laatste cursusdag. Aansluitend mochten zij in Apeldoorn het trainersdiploma in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Dynamictennis Bond Nederland.

Deze cursus bestond uit een reeks cursusdagen waarin werd ingegaan op didactische en methodische aspecten van het trainerschap. Concreet betekende dit dat er werd ingegaan op de inhoud, opbouw en structuur van een les, het lesgeven aan allerlei niveaus spelers en natuurlijk het analyseren van mogelijke verbeterpunten bij spelers.

Deze bondsopleiding werd namens een professionele tennisorganisatie gegeven door Tom (bondstrainer DTBN) en Bart. Dit is een tennisorganisatie die sinds 2012 de trainersopleidingen, clinics en promo’s verzorgt voor de bond. Overigens is dit ook de Tom die inmiddels jarenlang nummer 1 staat op de dynamictennis enkelspelranglijst van Nederland.

Er deden 13 leden van de DTBN mee aan deze cursus, vanuit verschillende bij de bond aangesloten verenigingen. Het gaat hier om verenigingen verspreid over heel het land. Naast dat deze trainers binnen de verenigingen aan de slag kunnen, verwezenlijkt de bond hiermee ook de doelstelling om meer trainers verspreid over het land te hebben. Dit zodat zij bij lokale aanvragen voor bijvoorbeeld clinics, vaker iemand uit de buurt kunnen vragen. De locaties van de cursusdagen waren Apeldoorn en Langenboom, hierin werd afgewisseld. De slotdag met de diploma-uitreiking was in Apeldoorn, in onze eigen Sprengeloo-hal.

Foto 4: Wilco en Christelle na de uitreiking

Dynamictennis Appoldro is blij met de nieuwe trainers en wil hen bedanken voor de inzet voor de vereniging. Omdat de verenigingstak de laatste jaren volop in beweging is op veel uiteenlopende gebieden, zoals: promotie, sportieve resultaten, meedoen aan clubacties en zich daarmee klaar wil maken voor de toekomst, is de club zich meer gaan ontwikkelen en nam de ledengroei verder toe. Hierdoor was de wens voor wat nieuwe jonge trainers er al langer. Ook met het oog op de ambities in de toekomst.

Nu de trainers geslaagd zijn gaat de club bekijken in welke vorm zij hier binnen de club mee aan de slag kunnen in de toekomst. Hierbij zal gezocht moeten worden naar een geschikt moment om eventuele trainingen te geven. Ook zal moeten blijken of er voldoende animo voor is. Het idee is in elk geval wel om verschillende modules samen te stellen. Bij het samenstellen van deze cursussen zal gelet worden op de verschillende niveaus binnen de vereniging. Bijvoorbeeld: de enthousiaste recreant en de prestatieve speler. Zoals aangegeven, is het in elk geval goed dat er nu mensen rondlopen met deze kennis, ook bij onvoldoende animo, natuurlijk ook voor de toekomst en eventuele nieuwe leden.

Appoldro DT, een dynamictennis club die bekendstaat als een club waar jong en oud, recreant en competitieve spelers SAMEN plezier hebben en waar ruimte is om je toe te leggen op hetgeen je zelf wilt. Dat is de kracht van Appoldro, samen sporten en samen plezier hebben. Veel mensen waarderen deze sociale identiteit van de vereniging en komen dus niet alleen om te sporten maar ook om bij te praten. Kijk eens op onze site bij de afd. DT > www.Appoldro.nl

Artikel geschreven door: PR DT Appoldro