Oost Gelderland competitie

Inleiding huidige situatie:

Voor fanatieke spelers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de regiocompetitie. DT Appoldro neemt in het seizoen 2019 – 2020 met 3 teams deel aan de competitie Oost Gelderland, die vanuit de landelijke bond wordt georganiseerd. Vanaf september t/m november speelt men maandelijks om te handhaven, promoveren of te degraderen (tijdens seizoen mogelijk dus bij deze competitie), dit is een stukje voorcompetitie. Vanaf december t/m april ga je in je juiste klasse aan de slag, dit zijn dan de finalerondes. De uiteindelijke nummers 1 en 2 van de A-klasse gaan dan ook nog onderling de strijd aan met andere regiokampioenen in de landelijke finalerondes. Daar komt dan de Nederlands kampioen in competitieverband uit.

Terugblik afgelopen seizoen:

Wilco en Erick zijn in het seizoen 2018-2019 kampioen geworden van de regiocompetitie Achterhoek en kampioen van de Landelijke Finalerondes. Zij gaan deze titels in 2019-2020 proberen te verdedigen.

Huidig seizoen:

Appoldro doet in seizoen 2019-2020 met 3 teams mee: Appoldro 1: Wilco en Erick, Appoldro 2: Christelle en Maks en Appoldro 3: Marcel en Rolf.

Voor alle programma’s, uitslagen en standen kunt u ook op de site van de bond terecht via de volgende link: https://www.dynamictennis.nl/competities/achterhoek

Voor het geval hier nog niks op te vinden is, hebben we hieronder de uitslagen van de gespeelde rondes en het programma voor de volgende ronde. Bij het kopje nieuws (en onderaan deze pagina) kan je updates vinden van de speeldagen. UPDATE: vanwege COVID-19 is deze competitie niet uitgespeeld, door de competitieleider is besloten dat er het nieuwe seizoen opnieuw begonnen zal worden. Omdat wij als DT Appoldro het seizoen voor dit seizoen de wisselbeker al hadden blijft deze dus een jaar langer bij Appoldro 1. Aangezien al onze teams er goed voor stonden baalden we natuurlijk even maar hebben begrip dat we door corona dit seizoen niet konden uitspelen. We respecteren het besluit om volgend seizoen opnieuw te beginnen en gaan dan weer proberen onze titels te verdedigen!

Hieronder de nieuwsberichten per speelronde:

Ronde 1 van de voorcompetitie – 22 september:

Deze ochtend was de 1e ronde van de Achterhoekcompetitie in Winterswijk.
Al onze teams zijn goed van start gegaan.

Appoldro 1 (Erick & Wilco) heeft al hun wedstrijden gewonnen.
Het ging niet makkelijk. Er was een game waarin team 1 met 8-0 achterstond tegen Litac 1. Team 1 bleef zich vastbijten in het spel. Op een gegeven moment stond zij met 15-19 achter. Litac 1 had in principe op dat moment de wedstrijd naar zich toe moeten trekken, maar deed dit niet en liet Appoldro 1 toch over haar heen gaan. Één van de krachten van dit team is het “terugkomen” dit zit aan het begin van het seizoen al goed!
Appoldro 2 (Maks & Christelle) had een moeilijke opstartfase. Blessureleed en teveel eigen fouten waren de boosdoeners. Na de pauze herpakte team 2 zich. Team 2 speelde beter en drukte het foutenpercentage omlaag, maar zij speelde absoluut nog niet op hun normale niveau. Bij vlagen was te zien hoe gevaarlijk dit team kan zijn. Uiteindelijk wist team 2 te handhaven in de B-poule. Knap gedaan!
Onze nieuwkomers… Appoldro 3 (Rolf & Marcel)
Ook dit team had last van opstartproblemen. Het aantal eigen fouten die door haar werd gemaakt was hier ook een boosdoener. Maar ondanks dit, heeft Appoldro 3 gedaan wat zij moest doen en dat is promoveren naar de C-poule.

Al met al een geslaagde 1e ronde!

Ronde 2 van de voorcompetitie – 20 oktober:

Afgelopen zondag vond de tweede speelronde van de Achterhoekcompetitie plaats.
Appoldro 1 won 7 van haar 8 wedstrijden. Zij ging er niet fluitend doorheen, in tegendeel! Het waren stuk voor stuk pittige potjes. Maar dan is het nog steeds de kunst deze binnen te halen want in de A-poule spelen alleen de besten.
Appoldro 2 won 5 van haar 8 wedstrijden. Daardoor handhaven zij haar positie in de B-poule. Het tweede team van Appoldro kwam deze speelronde niet goed uit de verf. Erg jammer omdat zij weet dat zij beter kan spelen dan dat zij heeft laten zien.
Appoldro 3 is gepromoveerd van de C-poule naar de B-poule en komt daar team 2 tegen. Appoldro 3 zat in een hele goede flow vandaag. Er zat veel vertrouwen en energie in hun spel, prachtig om te zien.
Al met al.. mooie resultaten! Goed gedaan!

Ronde 3 van de voorcompetitie – 17 november

Vandaag was de laatste ronde van de voorcompetitie. Appoldro 1 wist de meeste wedstrijden te winnen en eindigde als 1e van alle teams. Appoldro 2 wist op deze slotdag bijna al haar wedstrijden te winnen en eindigde daarmee als 3e. Bij Appoldro 3 ging het wat minder, vooral door het blessureleed van Marcel. Ze eindigde als 7e. Aangezien de eerste 6 teams naar de A-klasse gaan lopen ze deze nipt mis. Hopelijk kunnen zij in de B-klasse de boel op de kop zetten. Appoldro 1 en 2 zullen ervoor gaan om wederom zo hoog mogelijk te eindigen. Op naar de aankomende finalerondes dus!

Ronde 1 van de finalerondes – 16 december

Op 16 december vond de 1e eindronde van de Achterhoekcompetitie plaats in Lichtenvoorde. We mogen zeggen dat alle drie de teams van Appoldro, een hele goede start hebben gemaakt! In klasse A staan Appoldro 1 (Erick & Wilco) en Appoldro 2 (Maks & Christelle) gebroederlijk op de eerste en tweede plek. In klasse B staat Appoldro 3 (Marcel & Rolf) op de tweede plek.
Kunnen onze teams deze lijn vasthouden? We zullen het zien!

Ronde 2 van de finalerondes – 19 januari 2020

Er zijn goede zaken gedaan. Appoldro 1 wist verder uit te lopen op de rest. Zij waren zelf niet tevreden over hun spel, ondanks dat wisten ze toch 7 van de 8 games te winnen. Helaas wist Appoldro 2 niet zoveel te winnen als de de vorige keer, ondanks dat blijven ze in de tussenstand op nummer 2 staan. Appoldro 3 wist in de B-klasse de eerste plek in de tussenstand te veroveren! Ga zo door allemaal!

Ronde 3 van de finalerondes – 23 februari 2020

In de A-klasse: Appoldro 1 heeft nog meer afstand genomen en blijft op plek 1. Appoldro 2 wist nog meer uit te lopen ten opzicht van de rest en blijft op plek 2. In de B-klasse wist Appoldro 3 helaas niet de eerste plek vast te houden en staan nu op plek twee. Hopelijk kunnen zij dit nog rechttrekken, dit zal niet makkelijk worden. Bij Appoldro 3 werd Marcel vervangen door Ron. Nog 2 finalerondes te gaan in de Achterhoek!