Eredivisie

De Eredivisie competitie is een landelijke A/B klasse competitie van drie speeldagen, verdeeld over drie maanden. Hiervoor kunnen zich alleen teams opgeven uit de top van Nederland (of evnt. dispensatie).

Elk team speelt enkel- en dubbelspel, behaalde punten van beide onderdelen (en beide spelers) worden opgeteld en het totaal hiervan is je score/tussenstand/eindstand, als team zijnde, per team wordt de totale score dus toegekend. In het dubbelspel speel je elke speeldag 1 game tegen alle tegenstanders, in het enkelspel is dit iets anders. Daar heb je een A-poule, hier zitten alle nummers 1 van elk team in en een B-poule, hier zitten alle nummers 2 van elk team in. Ook hier speel je elke speeldag tegen alle tegenstanders uit je poule. Op de laatste speeldag nemen de nummer 1 van de A-poule en B-poule het dan tegen elkaar op, zodat daar ook uitkomst in is.

Vorig jaar (2018-2019) deden we met Appoldro 1: Wilco en Erick en Appoldro 2: Christelle en Maks voor het eerst mee aan de Eredivisie. Appoldro 1 op basis van de plaats op de ranglijst van Wilco (inmiddels nr. 8 van NL) en Appoldro 2 op basis van dispensatie. We werden respectievelijk 3e (AP1) en 4e (AP2). Een zeer goed resultaat dus!

In 2019-2020 doet Appoldro met één gecombineerd team mee bestaande uit: Wilco, Christelle en Maks. Erick wil zich meer focussen op het dubbelen en niet op enkelen wat wel een vereiste is voor de Eredivisie. Dispensatie voor Christelle en Maks is dit jaar niet meer aan de orde, zij hebben zich inmiddels bewezen in de top. Verder zouden er rankingspunten gaan worden toegekend aan de enkelwedstrijden, in welke vorm en wanneer precies is nog niet duidelijk. UPDATE: vanwege corona is dit seizoen niet uitgespeeld. Voor de Eredivisie zal het zo zijn dat we het nieuwe seizoen, ook opnieuw gaan beginnen.

Het seizoen voor de Eredivisie 2019-2020 loopt en tijdens het seizoen zijn de tussenstanden ook via onderstaande link op de site van de bond te vinden:

https://www.dynamictennis.nl/competities/landelijke-ere-divisie

De volgende clubs doen dit jaar mee.

+ SSS Irene;
+ WSV Dragonder;
+ WSV Apeldoorn;
+ Appoldro Apeldoorn;
+ Litac Lichtenvoorde;
+ Pajodos Pannerden.

Onder nieuws (en hieronder) lees je meer over hoe het de spelers verging.

Per speeldag proberen we een leuke compilatie van beelden op deze pagina te zetten.

Speeldag 1 – 30 november 2019:

Gisteren vond de 1e ronde van de Eredivisie dynamictennis plaats.
Appoldro deed mee met een team bestaande uit Christelle, Maks en Wilco.
Vorig seizoen deed Erick nog mee maar omdat hij heeft besloten zich meer te willen focussen op het dubbelen doet hij dit seizoen niet mee.

Met 3 spelers moest er nogal een organisatie plaatsvinden. Want ja, wie zou in welke poule spelen? Het resultaat van deze keuze zou zijn dat er 1 speler meer zou spelen dan de rest van de teamgenoten.
Uiteindelijk is er besloten dat Maks en Wilco samen in Poule 1 hun enkel-wedstrijden zouden spelen. Maks en Wilco hebben de te spelen wedstrijden onderling goed verdeeld met als doel om geen energie te verspillen en zoveel mogelijk te winnen voor Appoldro. Wilco nam 3 wedstrijden voor zijn rekening en Maks 2 wedstrijden.
Christelle besloot om de uitdaging aan te gaan door zich alleen in poule 2 in te schrijven. Hierdoor moest zij 5 wedstrijden spelen en proberen er zoveel mogelijk van te winnen.

Wilco…
Zette goede resultaten neer door 2 van zijn 3 wedstrijden te winnen. Die derde had Wilco ook zeker kunnen winnen.. Wilco verloor maar nipt van Tom Groot Kormelink met 21-23. Voorheen was Tom jarenlang de nr. 1 in de dynamictenniswereld voordat Tom Maassen en Paul Sommers kwamen. Dit belooft veel goeds. Wilco bewijst nog steeds dat hij groeiende is, dus we gaan zeker nog mooie hoogstandjes van hem zien.

Maks…
Deed wat hij moest doen en haalde de wedstrijd (tegen WSV Apeldoorn) binnen, waarvan hij vooraf wist dat hij die moest winnen. Daarnaast speelde hij tegen Eric Knipscheer. In eerste instantie liep het gelijk op. Maar zoals bekend is Eric een beest op het veld. Men mag van hele goede huize komen om hem te verslaan. Met een verliespartij van 15-21 tegen Eric, hoeft Maks ook niet heel ontevreden te zijn.

Christelle…
Zoals men weet is Christelle niet gek op het spelen van enkel-wedstrijden. Wat zij ook niet zelf had verwacht was dat zij 3 van haar 5 wedstrijden zou winnen voor Appoldro. De wedstrijd waar zij tegenop zag was tegen Roland Halekor, één van de spelers die al langere tijd meedraait in de top 10 van Nederland. Wat zij niet had verwacht, was dat zij lange tijd weerstand kon bieden tegen hem. Dit resulteerde in een verliespartij van 15-21 voor Christelle wat voor haar voelt als een persoonlijke overwinning.

De dubbelwedstrijden…
Één ding is zeker, met Appoldro moet zeker rekening worden gehouden. Het doel van dit team is om de Eredivisie te winnen en dat zij dit wil, heeft zij laten zien.
Hoogstandje: Appoldro, in de formatie van Maks en Wilco, won van WSV dragonder Noord!
Tevens wonnen Maks en Wilco bijna van S.S.S.Irene. Het lag zo dichtbij elkaar. De mannen moeten de volgende keer proberen eerder de wedstrijd af te maken!
Daarnaast heeft de formatie Maks en Christelle twee winstpartijen in de dubbelwedstrijden opgeleverd.

Hieronder treffen jullie de uitslagen!

Algehele tussenstand na ronde 1

Speeldag 2 – 2 februari 2020:

Appoldro (wilco & Christelle) heeft de wedstrijd tegen Litac gewonnen.
En Appoldro (Maks & Wilco) wist van S.S.S. Irene te winnen met 22-20. Een historische overwinning wel.. De wedstrijd tegen Wsv Dragonder, ook een leuk affiche. Deze werd helaas verloren met 20-22. In het enkelspel eindigde Appoldro deze tweede speeldag als nummer 1. Helaas gingen de potjes in het enkelspel dit keer iets minder, waardoor het totale aantal punten toch een beetje tegenviel. Hierdoor zal het lastig worden de laatste speeldag (3e ronde). Uiteraard gaan ze proberen zo hoog mogelijk te eindigen!

–Einde–