Masters Enkelspel 2019

Wilco behaalt vierde plaats van Nederland, ook Christelle succesvol op Masters

Op 12 november vond de DTBN Masters dynamictennis plaats in s-Hertogenbosch. Wilco van Hal, Christelle Zola en Maks Gabdullin deden mee namens DT Appoldro. Er streden maar liefst 36 spelers mee om de mastertitels, een recordaantal! Wilco wist vierde van Nederland te worden in de hoogste klasse en Christelle behaalde haar eerste prijs op de Masters.

De DTBN Masters is een enkelspel-toernooi waaraan alleen personen mogen deelnemen vanaf een C-licentie. In de ochtend wordt men ingedeeld in een poule met personen die een verschillende speelsterkte hebben. Afhankelijk van de ochtendresultaten die men behaalt, wordt men in de middag geplaatst in een middagpoule van de A-, B- of C-klasse met spelers van de eigen sterkte. De Masters wordt gezien als het zwaarste enkelspeltoernooi van het jaar, dit komt door de combinatie van het feit dat dit enkelspel betreft en de hoeveelheid aan wedstrijden die men op die dag kan spelen.

Maks: 4e B-klasse
Christelle: 2e C-klasse (met beker)
Wilco: 4e A-klasse

Wilco van Hal won in de ochtendpoule al zijn wedstrijden met overmacht en plaatste zich voor de middagpoule in de A-klasse. In de middag liet Wilco zien dat hij nog steeds sterker wordt. In de middagpoule zorgde Wilco voor de eerste verrassing en dat was het uitschakelen van Gert Eeltink. De wedstrijd tussen Wilco en Gert ging niet zonder slag of stoot. Over het algemeen was het Wilco die de wedstrijd domineerde en die op een efficiënte manier punten wist te pakken. Toch leek het erop dat Gert alsnog met de winst ervan door zou gaan. Het kantelmoment kwam toen er strubbelingen ontstonden over de puntentelling. Normaal gesproken raakt een speler uit zijn doen door dit soort momenten maar Wilco steeg boven zichzelf uit en toonde karakter door zich niet te laten beïnvloeden door beslissingen die in zijn nadeel werden genomen. Het resultaat was dat Wilco de wedstrijd won en eindigde als tweede in de poule en zich daardoor plaatste voor de kwartfinale. In de kwartfinale mocht hij aantreden tegen Niek Vos. Wilco en Niek hadden al twee keer eerder een kwartfinale (in de A-klasse) op andere toernooien tegen elkaar gespeeld en toen trok Niek steeds aan het langste eind. Maar vandaag viel het dubbeltje de goede kant op voor Wilco. Hij verraste door van Niek te winnen in een tactische pot (21-19), waardoor hij in de halve finale tegen Tom Maassen (de uiteindelijke winnaar van de A-klasse) mocht spelen.
Helaas verloor Wilco deze pot met opgeheven hoofd. In de strijd voor de bronzen plak lukte het Wilco net niet om er een driesetter van te maken om zo de derde plaats binnen te slepen. Dit betekent dat Wilco als 4e is geëindigd in de A-klasse. Dit is het hoogste wat hij tot nu toe heeft behaald in zijn dynamictennis-carrière (enkelspel).

Bij Christelle ging het In de ochtendpoule allemaal “net niet”. Ze won geen van haar wedstrijden maar ze zat er wel steeds kort bij.
In de middagpoule begon het spel van Christelle als een puzzel in elkaar te vallen. De eerste partij die zij speelde tegen Niels Baars was een zenuwslopende wedstrijd die zij nipt verloor met 21-23. Maar daarna won zij met overmacht van haar andere twee tegenstanders in de poule. Zij eindigde als 2e in de poule en speelde in de kwartfinale tegen Marcel Pennings.
Het is altijd aftasten om te spelen tegen spelers waar men nog nooit tegen heeft gespeeld. Maar Christelle bleef rustig en speelde de wedstrijd goed uit en mocht daardoor aantreden in de halve finale tegen Thimo Baijens. Een partij om niet snel te vergeten. Vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op. Maar het kantelpunt kwam toen het 11-11 stond. De moeheid sloeg toe bij Christelle en ze maakte eigen fouten waardoor Thimo op 5 punten voorsprong kwam. Christelle veranderde van speelstijl wat inhield dat ze verdedigend ging spelen en alle ballen terugbracht. Hiermee dwong ze af dat Thimo fouten ging maken en kwamen zij weer op een gelijke stand van 16-16. Het spel kantelde langzaam de goede kant op voor Christelle. Op een gegeven moment stond zij met 20-18 voor en maakte Thimo een fout wat ervoor zorgde dat Christelle de wedstrijd won en naar de finale mocht.
De finale speelde zij tegen Niels Baars, eigenlijk was dat een revanche voor haar. In de finale ging het om 2 gewonnen games. Het liep niet zoals het moest bij Christelle dus de eerste game ging naar Niels. In de tweede game probeerde Christelle zich in de wedstrijd vast te bijten. Helaas verloor zij de tweede game op het nippertje van Niels wat betekende dat zij tweede werd in de C-klasse.

Maks won in de ochtendpoule 1 van zijn 3 wedstrijden. Het was wel even inkomen en het ging niet zoals Maks het wilde. Hierdoor plaatste Maks zich in de middagpoule van de B-klasse.
Wat in de ochtend niet lukte, lukte in de middag wel! Maks denderde door de wedstrijden heen in de middagpoule en won al zijn poulewedstrijden. Dit betekende dat Maks in de kwartfinale tegenover Ashot Mkhitarjan stond. Maks zette de goede lijn door en gunde Ashot niet meer dan 10 punten waardoor hij door mocht naar de halve finale.
Helaas verloor Maks deze en mocht hij voor de 3/4 plek spelen tegen Jeroen Pennings. Het was een spannende pot waarin Maks er een drie-setter uit probeerde te slepen. Helaas lukte dit niet. Dit betekent dat Maks is geëindigd als 4e in de B-klasse!

Krantenartikelen: Apeldoorns Stadsblad & RTV Apeldoorn