Gelderse Kampioenschappen Mixed Dubbel 2020

Gelderse Kampioenschappen Dynamictennis

15 februari werd wederom het jaarlijkse Open Mixed Dubbel Dynamictennis gespeeld in Hoog-Keppel. Een toernooi waarin je een team vormt als man en vrouw. Appoldro deed met drie teams mee in de 55- categorie en met één team in de 55+. In de ochtend speelde men door elkaar, om in de middag op sterkte ingedeeld te worden. Waarbij de A-klasse het hoogst haalbare was. Hoogtepunten voor Appoldro waren het net mislopen van de eerste prijs in de A-klasse 55- en het wél halen van een prijs in de C-klasse 55+. In de 55- waren er drie poules en in de 55+ waren dit er vier.

Diederik en Eef kwamen na een ochtend zwoegen, in de middag in de C-klasse 55+ terecht. Hier wisten zij op verdienstelijke wijze het kampioenschap op te eisen.

Eef en Diederik met de bekers

In de 55- categorie wisten alle teams van Appoldro ongeslagen de ochtend door te komen, waardoor zij allen in de middag in de A-klasse mochten uitkomen. Een prestatie op zich en dus een overgewicht aan Appoldro-spelers in deze klasse. Wilco en Christelle speelde samen als volledig Appoldro-duo. Maks speelde samen met Danielle van Litac en Erick speelde met Lynn van Litac. Dit is een bevriende vereniging waar Appoldro wel meer mee samenwerkt.

Wilco en Christelle waren er dit jaar op gebrand samen de titel te pakken, na meerdere keren tweede te zijn geworden op ditzelfde toernooi. Ook in de middag werden de meeste wedstrijden overtuigend gewonnen, op de laatste na. Hierin werd met 17-21 verloren, helaas net te weinig voor de titel en dus weer die vervelende maar niet onverdienstelijke tweede plek.

Maks en Danielle verloren iets meer en werden derde, gevolgd door een vierde plek voor Erick en Lynn. Ook deze twee teams lieten mooi spel zien.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen Dynamictennis Appoldro? www.Appoldro.nl

Zie hier een krantenartikel van Apeldoorns Stadsbad.

Geschreven door: Wilco van Hal