Eredivisie

De Eredivisie competitie is een landelijke A/B klasse competitie van drie speeldagen, verdeeld over drie maanden. Hiervoor kunnen zich alleen teams opgeven uit de top van Nederland (of evnt. dispensatie).

Elk team speelt enkel- en dubbelspel, behaalde punten van beide onderdelen (en beide spelers) worden opgeteld en het totaal hiervan is je score/tussenstand/eindstand, als team zijnde, per team wordt de totale score dus toegekend. In het dubbelspel speel je elke speeldag 1 game tegen alle tegenstanders, in het enkelspel is dit iets anders. Daar heb je een A-poule, hier zitten alle nummers 1 van elk team in en een B-poule, hier zitten alle nummers 2 van elk team in. Ook hier speel je elke speeldag tegen alle tegenstanders uit je poule. Op de laatste speeldag nemen de nummer 1 van de A-poule en B-poule het dan tegen elkaar op, zodat daar ook uitkomst in is.

Vorig jaar (2019-2020) deden we met Appoldro 1: Wilco, Christelle en Maks mee aan de Eredivisie. Een gecombineerd team. Helaas werd dit seizoen niet afgemaakt wegens corona en zal het nieuwe seizoen opnieuw worden begonnen. Op dit moment bezit DT Appoldro 1 plek op de ranglijst in de top 10 en dat is die van Wilco (inmiddels nr. 8 van NL).

In 2020-2021 doet Appoldro wederom met één gecombineerd team mee bestaande uit: Wilco, Christelle en Maks. Erick wil zich meer blijven focussen op het dubbelen en niet op enkelen wat wel een vereiste is voor de Eredivisie. Dispensatie voor Christelle en Maks is dit jaar niet meer aan de orde, zij hebben zich inmiddels bewezen in de top. Verder zouden er rankingspunten gaan worden toegekend aan de enkelwedstrijden, in welke vorm en wanneer precies is nog steeds niet duidelijk.

Het seizoen voor de Eredivisie 2020-2021 gaat starten maar wanneer moet nog duidelijk worden. Zodra het seizoen loopt zijn de tussenstanden ook via onderstaande link op de site van de bond te vinden:

UPDATE: seizoen 20-21 heeft geen doorgang kunnen vinden i.v.m. corona.

(Link nog niet bekend)

De volgende clubs doen dit jaar mee.

(Nog niet bekend)

Onder nieuws (en hieronder) lees je meer over hoe het de spelers verging.