DTBN Masters 2021 Enkelspel

DT Appoldro heeft in den Bosch meegedaan met de Masters. Deelnemers namens onze vereniging waren: Wilco van Hal, Maks Gabdullin, Rolf Tuinman en Christelle van Hal. In twee van de drie categorieën wist DT Appoldro de hoofdprijs en dus bekers te behalen, ook wisten we als vereniging 2e te worden in het klassement voor de verenigingsprijs met 25 punten! Alle spelers van ons hebben mooie prestaties behaald. Zie onderstaand toernooiverslag van DTV Rapid voor meer! Veel leesplezier. Voor video’s zie Facebook via deze link.

Rolf en Wilco met de bekers

Verslag DTBN Masters 2021

Geplaatst: 10-11-2021

Verslag DTBN Masters 2021

DTBN Masters 2021

Op zondag 7 november 2021 werd al weer voor de 16e keer het Masters toernooi georganiseerd door DTV RAPID. Om 8:45 uur druppelden de eerste vrijwilligers de zaal binnen (na een Covid QR-code controle natuurlijk) om alles in gereedheid te brengen. De nieuwe maatregelen zorgden ook voor de organisatie voor extra werkzaamheden. Als organisatie van een evenement ben je namelijk verantwoordelijk voor de uit te voeren controles. Daarna zaal opbouwen, schema’s ophangen, apparatuur opstellen en werkend maken. Nog een keer controleren of echt alles is meegebracht. En dan van start.

Vervolgens komen dan alle deelnemers binnen. En maar hopen dat er geen last-minute afmeldingen zijn. Helaas kwam die er toch, maar bleef beperkt tot 1 persoon. In dit geval bleek het om een communicatiemisverstand te gaan binnen de bewuste vereniging. Tip voor DTBN: maak het inschrijven van de website zo, dat ieder zelf moet inschrijven via de site en zo dus ook persoonlijk alle informatie krijgt (niet meer via contactpersonen voor de vereniging). Dat voorkomt in de toekomst een hoop misverstanden en problemen voor de organiserende groep welwillenden.

Geen 36 deelnemers dus, maar 35. Iedereen was mooi op tijd, dus kon na een openingswoord van DTV RAPID voorzitter Han Gozefoort het toernooi volgens strak schema beginnen. Even nog snel een teamfoto van de DTV RAPID spelers in hun nieuwe shirts en dan spelen.

In de 1e ronde zoals altijd in de Masters, spelen alle niveaus door elkaar. De 51 wedstrijden leverden regelmatig grote overwinningen op, maar ook hele spannende wedstrijden. Dit jaar waren er veel nieuwe gezichten op het toernooi zonder plaats op de ranglijst. En daar zijn wat verrassingen uitgekomen. Waardoor wat A-spelers in de B-klasse terecht kwamen, en andersom. En hetzelfde geldt ook voor B- en C-klasse.

De poule indelingen voor de 2e ronde zagen er als volgt uit:

In de 2e ronde hebben opnieuw 51 wedstrijden geleidt tot kwartfinalisten in alle klassen. Ook de afvallers hebben daarna doorgespeeld zodat een complete plaatsingslijst ontstond als uitslag.

Eindronde A-klasse

In deze ronde laat Paul Sommers zijn klasse weer eens zien door in de kwart- en halve finale maar twee keer 8 punten tegen te krijgen, en zo, zoals de afgelopen jaren steeds, de finale te halen. In de halve finale was de verrassende, voor ons nog  onbekende, Harry van Egmond zijn tegenstander. Aan de andere kant van het schema lijkt Tom Maassen hetzelfde te doen in de kwartfinale (21-2 tegen Maks Gabdullin die voor het eerst de A-klasse bezocht), maar had hij zijn handen vol aan Eric Knipscheer in de halve finale (21-16). Eric laat zijn klasse nog eens zien tegen Harry en verovert zo de 3e plaats. De finale tussen Tom en Paul was weer van hoogstaand niveau. Opnieuw hebben zij laten zien waarom zij samen al jaren de dienst uitmaken in de DTBN. Uiteindelijk trok Tom aan het laatste eind met 21-7 en 21-16. Voor de vijfde keer op rij is hij Master van de Masters.

Eindronde B-klasse

In deze klasse was zeker ook sprake van wedstrijden op hoog niveau. Waarbij 2 spelers die vooraf werden geacht de A-klasse te halen, uiteindelijk in de finale terecht kwamen. Wilco van Hal en Koen Kerren maakte er een intense finale van die Wilco als winnaar opleverde (21-16, 21-13). Om de derde en vierde plaats werd gestreden door Jordy de Joode en René Peters. Jordy had het zwaar in de halve finale (6-21 tegen Wilco), maar wist de strijd in de kleine finale in zijn voordeel te beslissen (21-14, 21-10). Zeker ook geen onverdienstelijke prestatie van René wetende dat hij al menig Masters toernooi vroegtijdig moest verlaten met blessures.

Eindronde C-klasse

In de C-klasse waren 2 opvallende prestaties te vermelden. De jongste deelnemer van het toernooi, Lieke Puijn, liet zien het niveau van jeugdspeler al snel ontgroeid te zijn. In de 1e ronde verloor zij haar wedstrijden nog, maar daarna ging het crescendo. Geen enkele wedstrijd verloor zij nog. En zelfs de finale leek die kant op te gaan na een 21-14 uitslag in de eerste set tegen Rolf Tuinman. Een paar kleine foutjes leidde tot een 19-21 verlies in de 2e set, waarna de 3e set een stap te ver leek (14-21 verlies). Een mooie overwinning voor Rolf (tot vandaag nr. 95 van de ranglijst). Beide finalisten hadden het niet al te moeilijk gehad in de halve finales. Lieke won van Jos Heusschen met 21-10. Rolf van Luuk Visser met 21-11. Met Luuk is dan meteen dan andere opvallende speler genoemd. Na het afmelden van een van de deelnemers afgelopen woensdag hebben we bij DTV RAPID Luuk bereid gevonden deze plek op te vullen op het laatste moment. Luuk (een nieuw lid van DTV RAPID) had voor de start van deze Masters 1 enkelwedstrijd gespeeld. En verder alleen badminton ervaring. Vandaar de speciale vermelding voor zijn 3e plaats in de C-klasse. Hij versloeg Jos Heusschen in de kleine finale. Na winst in de 1e set (21-11) moest Jos helaas licht geblesseerd opgeven.

Volledige uitslag

Verenigingsprijs

Zoals elk jaar was ook in deze editie van de DTBN Masters een verenigingsprijs te winnen. Alle verenigingen die met 3 of meer spelers waren ingeschreven, streden mee voor de prijs. Per vereniging telden de drie best scorende spelers. Voor een eerste plaats waren 10 punten te behalen, voor een tweede 9 en zo verder. En dat voor alle klassen gelijk.

In de eindstand waren de verschillen in de top van het klassement niet groot:

Masters 2021 Verenigingsprijs

De groep individuele leden (allen afkomstig van Personal Tennis) behaalden de eerste plaats door een combinatie van een 1e plaats in de A-klasse (Tom Maassen), een 3e plaats in de B-klasse (Jordy de Joode) en een 2e plaats in de C-klasse (Lieke Puijn). Appoldro kon dit aantal net niet behalen. Zij scoorden 25 punten door een 1e en 5e plaats in de B-klasse (Wilco van Hal en Christelle van Hal-Zola) en een 1e plaats in de C-klasse (Rolf Tuinman).

Dankwoord

Ook dit jaar is de Masters zonder problemen verlopen. Allereerst dankt de organisatie alle deelnemers voor hun inzet, sportiviteit en enthousiasme. De positieve reacties tijdens en na het toernooi doen de organisatoren veel. Daarnaast gaat ook onze dank uit naar alle DTV RAPID vrijwilligers die zich de gehele dag hebben ingezet om dit toernooi vlekkeloos te laten verlopen: Ingeborg Ruyken, Han Gozefoort, Daniëla Kempe en Mireille Pennings. Verder dank aan mijn collega organisator Danny Willems. We hebben het weer heel graag voor jullie georganiseerd en hopen jullie allemaal weer terug te zien in 2022 voor editie 17!!

Geschreven: Marcel Pennings