Masters Enkelspel 2017

Goud voor Wilco van Hal op het nationale Masters toernooi in Den Bosch

12-11-2017

De Apeldoornse speler heeft Namens Appoldro Apeldoorn meegedaan aan het 13e DTBN (Dynamictennisbond Nederland) Masters enkelspel toernooi, dat werd georganiseerd door Rapid Rosmalen. In de C klasse is hij kampioen geworden en nam opnieuw de beker mee naar huis.

Uiteraard is hij blij met de resultaten. ‘’In het eerste jaar dat ik aan de grotere toernooien meedoe, direct 5 prijzen winnen is natuurlijk fantastisch. Dat je dan in 1 jaar twee klassen (D en C) doorloopt en bekroond is denk ik prima, volgend jaar bekijken hoe het in de B zal gaan’’.

Voor meer: >KLIK HIER<

Foto’s: Erick en Carolien Wijngaards

Opzet Masters Dynamictennis

Bij de Masters Dynamictennis is de speelwijze als volgt: s’ ochtends in de eerste ronde speelt men om te bepalen wie in welke speelsterkte (klasse) terecht komt. Eenmaal in je juiste klasse, waar meestal ook weer twee poules van zijn, ga je de strijd aan om positionering, daar gaat het om in de tweede ronde. Je kan in deze ronde dus niet afvallen, vervolgens in de kwartfinales neemt de nummer 1 het op tegen nummer 4 van de andere poule in de betreffende klasse etc. Hierna zijn er halve finales en verliezersrondes. Uiteindelijk is er dan een wedstrijd om de 3e en 4e plek en daarna natuurlijk de echte finale. De Masters Dynamictennis zijn op het Grand Slam van het lawntennis (Wimbleton) gebaseerd.