Nationaal Nieuwjaarstoernooi Dubbel- & Enkelspel 2018

Stijgende lijn team Appoldro zet zich voort, weer een hoofdprijs mee naar Apeldoorn!

Apeldoorn – Op 14 januari hebben spelers van Dynamictennis vereniging Appoldro uit Apeldoorn op het Nationale Nieuwjaarstoernooi te Dinxperlo enorm gestreden om de nationale titels in het dubbel- en enkelspel. Het ging er ontzettend fanatiek, maar ook sportief aan toe. In het dubbelspel is het Erick Wijngaards en Wilco van Hal wederom gelukt om kampioen van Nederland te worden.

In het rood, Erick (l) & Wilco (r), spelend tegen de heren van DTVRR. Fotoraaf: Frank Vinkenvleugel

Erick en Wilco deden dit keer in de prestigieuze B klasse mee. Zij hebben het voor elkaar gekregen om daar van teams te winnen uit de top 5 van Nederland, waardoor zij zich nu helemaal hebben gemengd in de absolute top. Dit terwijl zij voor het eerst in deze zware klasse uitkwamen. De halve finale speelde zij tegen het team Roland Halekor en Jasper van der Ploeg (spelend bij WSV-Dragonder Noord). Nadat de eerste game verloren werd paste de heren van Appoldro hen tactiek aan, met succes! Ze wonnen de tweede en derde game ruim en op professionele wijze. De finale werd vervolgens ook gewonnen van het duo Gert Eeltink en Linsey Sellman van (SSS Irene). De finale was vooral aan het einde spannend, toch wisten Erick en Wilco hier in slechts twee games af te rekenen met de tegenstander. Waardoor zij weer de 1e plek hebben behaald op een landelijk toernooi met het dubbelspel, in de op een na hoogste divisie van Nederland dit keer! De beste prestatie tot nu toe van het Apeldoornse duo. Ze hebben zich geweldig opgewerkt het afgelopen jaar en hebben de weg naar boven op een snelle en professionele manier ontdekt.

Ook goede resultaten voor Wilco in het Enkelspel
In het enkelspel was Wilco succesvol door met een riante voorsprong poulewinnaar te worden. Helaas werd de finale niet gehaald, maar was na een prima kwartfinale, voor nu de halve finale in de B ook een prima eindstation. Een 3e plek dus. Dat Wilco zoveel ervaren en goede jeugdspelers heeft verslagen was zeer positief. In het enkelspel is dit tot nu toe ook zijn hoogste prestatie. ”Wilco: het vereist veel inzicht, energie en uithoudingsvermogen om zowel in het dubbel- als enkelspel zover te komen, zeker aangezien het bij dit toernooi allemaal op maar liefst één dag moet gebeuren. Maar als je dan de resultaten aan het eind van de dag ziet is dat het meer dan waard”.

Afvaardiging van Appoldro op landelijke toernooien groeit
In zowel het dubbel- als enkelspel hadden we dit keer namens Appoldro een aantal debutanten. Christelle Zola en Iris Berends wisten bij het enkelspel in de D klasse geen winstpartijen neer te zetten, maar hebben voor de toekomst wel veel potentie. Het was natuurlijk de eerste keer voor hen. Christelle Zola en Marcel van Dulmen waren in de D klasse in het dubbelspel wel zeer succesvol. Zij hebben als team goed gespeeld en zijn poulewinnaar geworden, helaas strandde zij in de kwartfinale. Ook voor hen in de toekomst wellicht meer.

Al met al heeft Appoldro goede prestaties geleverd op het nationale Nieuwjaarstoernooi in Dixperlo en zijn we hier als vereniging erg trots op. Ook was de nodige support uit Apeldoorn aanwezig, altijd mooi om te zien!

Appoldro kende in 2017 ook al veel sportieve successen. Maar intern doet de vereniging het ook goed, zo zette het groeiende ledenaantal zich net zo als in de afgelopen jaren, ook in 2017 weer flink door. We zijn heel blij dat steeds meer mensen interesse krijgen in onze mooie sport.

Nederlands Kampioen in de B klasse op het Nieuwjaarstoernooi 2018. Foto: Frank Vinkenvleugel

KLIK HIER> krantenartikel