Uitreiking Apeldoornse Sportpenning 2018

Gemeentelijke sportpenning voor Erick en Wilco van Appoldro
Op woensdag 14 februari 2018 hebben Erick Wijngaards en Wilco van Hal in de raadszaal van Gemeente Apeldoorn, tijdens het sportgala, de sportpenning ontvangen voor hun landelijke prestaties van 2017. Zij ontvingen de sportpenning uit handen van Nathan Stukker (wethouder sport) en de bijbehorende roos (Valentijnsdag) van Henk Dijkgraaf (voorzitter Sportraad). Wilco ontving zijn penning ook voor zijn individuele prestaties over 2017. De Sportpenning is een bekroning op een fantastisch jaar voor beide heren!

Tijdens dit sportgala werden 104 sportpenningen uitgereikt aan Apeldoorners die landelijke toernooien hebben gewonnen of podiumplekken hadden op EK’s en WK’s, in 2017. Ook werden de sportman en sportvrouw, sporttalent, sportploeg en sporter met een beperking van 2017 bekend gemaakt. Hiervoor werd met een vakjury en een publieksjury gewerkt. Het Sportgala 2018 werd georganiseerd door Sportraad Apeldoorn i.s.m. de gemeente Apeldoorn.

Naast de bijzondere prestaties die meetelde voor de Sportpenning was het sowieso een succesvol jaar met veel prijzen. Zowel voor Erick en Wilco in het dubbelspel, maar ook voor Wilco in het enkelspel, waar ook behoorlijk goede prestaties werden behaald. Bedenk daarbij dat zij beide nog niet eens een jaar landelijke toernooien spelen. Erick en Wilco in het dubbel en Wilco in het enkel zijn begonnen in de D en komen nu (driekwart jaar later) uit in de A/B.

Uitreiking in de raadzaal van Gemeente Apeldoorn

Hier een kort overzicht van de prestaties:
Dubbelspel Erick en Wilco
Landelijk:
-NK 1e plek D klasse, oktober 2017
-NT 1e plek B klasse, januari 2018
Regionaal:
-Open Veenendaals Dubbel, 2e plek A klasse, juni 2017
-Gelders Kampioen Herendubbel 55-, 1 plek A klasse, november 2017

Enkelspel Wilco
Landelijk:
-NK 2e plek D klasse, april 2017
-Masters 1e plek C klasse, november 2017
-NT halve finale B klasse, januari 2018

Persbericht geschreven door: PR Appoldro DT
Foto’s: Christelle Zola

Krantenartikel Apeldoorns Stadsblad

Krantenartikel Apeldoorns Nieuws

Artikel op site bond (DTBN)