Gelderse Kampioenschappen Mixed Dubbel 2018

Prijs voor vader en dochter

Zoals wellicht bekend bij u, is Dynamictennisvereniging Appoldro Apeldoorn vaker in het nieuws vanwege de extreme ledengroei afgelopen jaren en de vele landelijke prijzen van het duo Erick en Wilco. Wij willen als club natuurlijk meerdere spelers die landelijke prijzen winnen, maar dit begint regionaal. Vandaar dat Erick Wijngaards, Wilco van Hal en Chris van de Kamp (bestuurslid DT) zich als kartrekkers al jaren inzetten voor de club om meer mensen mee te krijgen naar deze regionale toernooien.

Op 17-2-2018 in Hoog-Keppel, werden de vruchten van dit beleid geplukt tijdens het Gelderse Gemengd Dubbel Kampioenschap. 16 deelnemers (8 koppels) streden namens Appoldro tegen andere verenigingen uit Gelderland, een uniek aantal. Twee koppels wisten een prijs te winnen, o.a.: Diederik en Janneke Mail (vader en dochter)!

Naast alle prestigieuze toerooien is de Gelderse Mixed Dubbel vooral een gezellig toernooi waar jong, oud en familie tegen elkaar spelen. Na een ochtend waarin een voorcompetitie op basis van loting werd afgewerkt, kwam men s’ middags in de A ,B, C of D klasse terecht, waarvan de A klasse de hoogst haalbare is. De spelers van Appoldro behaalden onderstaande resultaten:

A klasse

Erick Wijngaards en zijn moeder (Corry Wijngaards) hadden de wens samen een keer een toernooi te spelen en dit toernooi was hier bij uitstek geschikt voor. In de ochtend deden zij goede zaken en eindigden zij als één van de twee beste nummers twee, waardoor zij zeker waren van deelname in de A klasse. Zij konden samen in de middag leuke partijen neerzetten, maar helaas wisten zij hier geen wedstrijden te winnen en eindigde zij als laatste in deze poule.

B klasse

Wilco van Hal speelde voor de gelegenheid met zijn vriendin Christelle Zola, welke die maandag nog een hersenschudding had opgelopen. Zij deed voor het eerst mee en beoefent de sport nog maar anderhalve maand bij Appoldro. Door in korte tijd veel samen te hebben getraind met Wilco, behaalden ze samen een opzienbarende prestatie. Ondanks de zware loting in het ochtendgedeelte, leek het er zelfs even op dat zij naar de A klasse zouden gaan maar door 2 nipte verliespartijen (24-26 en 19-21) kwamen zij uiteindelijk in de B klasse terecht. Hierin werden zij zeer verdienstelijk 2e, ze zaten in de finale zelfs maar een paar wedstrijdpunten naast de 1e plek (19-21). Erg jammer, maar tegelijkertijd een erg goede uitslag als je erbij bedenkt dat Christelle voor de eerste keer meedeed en de tegenstanders van deze finale al vele jaren de sport beoefenen.

Deze tegenstanders hadden naam in Joelle van de Ketterij en Emile Schonewille. Joelle speelt bij Appoldro en Emile in Rosmalen, zij speelden als familie voor deze gelegenheid samen. Dus toch voor de helft een 1e plek voor Appoldro in de B klasse. Gefeliciteerd, fantastisch!

C klasse

Veruit de meeste koppels van Appoldro kwamen in deze klasse uit in het middagprogramma. Gerrit van Hal en Lisanne Brummel en Iris en Richard Berends wisten hier helaas niet tot de top door te dringen, zij hebben erg hun best gedaan. Uiteindelijk werd het een eindstrijd tussen Marcel van Dulmen en Renee Verdonk en Diederik en Janneke Mali. Het Laatst genoemde team (tevens vader en dochter) trokken hier aan het langste eind. Zij mogen zich voor het komende jaar Gelders Kampioen Mixed Dubbel in de C klasse noemen. Een geweldige en unieke prestatie.

C klasse 55+

Voor teams waarin beide spelers 55 jaar of ouder zijn is er een 55+ categorie. Na de ochtend kwamen Chris van de Kamp en Eef van Schie in het middagprogramma in deze categorie in de C klasse uit. Hierin werden zij helaas laatste.

Diederik en Janneke Mali met de bekers

Succesvol toernooi

Ook nu zien we weer dat de resultaten van Appoldro over het algemeen weer beter zijn dan van hetzelfde toernooi in 2017, hier zijn we erg trots op. Het was een succesvol en sportief toernooi voor ons.

Wij als Appoldro trokken na dit toernooi de conclusie dat de opzet best leuk is. Waar normaal de een van de ander zou winnen, kan het bij dit toernooi maar zo andersom zijn omdat je hier verplicht als man en vrouw een team moet zijn (mixed). Voor sommigen een voordeel of nadeel, voor andere maakt het niet uit. Ook zijn er natuurlijk mensen die zowel een vaste vrouwelijke als mannelijke partner hebben, voor hen is de vergelijking nog weer anders.