Competitie-uitleg

Wist u dat er verschillende competities georganiseerd worden?

Regiocompetities en daaruit voortkomende competities:

  • Er zijn verschillende regiocompetities in Nederland, waar verenigingen uit die regio aan mee kunnen doen (Appoldro = regio IJsselstreek, deze regio speelt in de ochtenden). Iedereen kan meedoen, in het seizoen 2020-2021 doen we met één team mee in de B klasse. In seizoen 2018-2019 draaide we voor het eerst ook mee in een andere regio, namelijk: Oost-Gelderland. Hier doen we in seizoen 2020-2021, met vier teams aan mee. Vaak heeft elke regiocompetitie meerdere poules met verschillende sterktes, je kan promoveren en degraderen. Vaak zijn er nog aparte finalerondes om de klassenwinnaars te krijgen. Bij IJsselstreek speel je het seizoen in je klasse, bij Oost-Gelderland kan je tijdens het seizoen zelf ook promoveren, handhaven of degraderen. Daar speel je de laatste vier maanden dan wel in je juiste poule op sterkte.
  • De bovenste winnaars (1e en 2e) uit de A poules van alle verschillende regiocompetities (Achterhoek, IJselstreek, Gelre en Zuid), komen elkaar vervolgens tegen in de Landelijke Finalerondes, waarin zij in onderlinge duels uit gaan maken wie de absolute winnaar van Nederland is.
  • Organisatie is in handen van de landelijke bond.
  • Wilco en Erick zijn in seizoen 2018-2019 kampioen geworden van de regiocompetitie Achterhoek en kampioen van de Landelijke Finalerondes. In 2019-2020 probeerde zij deze titels te verdedigen en stonden zij er goed voor, totdat corona kwam. Helaas is dit seizoen niet uitgespeeld en blijven de titels dus nog even in Apeldoorn. In 2020-2021 gaan zij de titels proberen te prolongeren.

Eredivisie:

  • De Eredivisie competitie is een landelijke A/B klasse competitie van drie speeldagen, verdeeld over drie maanden. Hiervoor kunnen zich alleen teams opgeven uit de top van Nederland (of evnt. dispensatie). Deze competitie loopt weer in 2020-2021 en hier doen we met 1 team, bestaande uit 3 spelers aan mee.
  • Ook hier is de organisatie in handen van de landelijke bond.

Team Battle WSV

  • Voor C en D-spelers. Een competitie die vooral is samengesteld voor de recreatieve speler. Er wordt op 3 speeldagen gespeeld.
  • Lid zijn van de bond is niet nodig. Organisatie in handen van WSV Apeldoorn.

Avondcompetitie:

  • Er bestonden geen specifieke avondcompetities. Hier is veel vraag naar bij onze leden (zeker bij de jongeren), wij zijn op dit moment samen met Litac uit Lichtenvoorde een pilot getart om te bekijken hoe of wat. In 2018 deden we met 5 teams mee en in 2019 met 3 teams. Helaas in 2020 even niet vanwege corona. Zeer waarschijnlijk gaan we dit weer organiseren voor het seizoen 2021.

-De laatste tijd zijn we als DT Appoldro naast het actiever worden op toernooien, zoals u kunt zien ook bezig om de competitiemogelijkheden voor onze leden uit te bereiden.