NK Enkel 2018

Appoldro op NK één van de beste Dynamictennisverenigingen

Appoldro heeft op 31 maart 2018 meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap enkelspel 2018, georganiseerd door Rapid Rosmalen i.s.m. de DTBN (Dynamictennisbond Nederland) en gehouden in ’s-Hertogenbosch. De Apeldoornse club, heeft hier een fenomenale prestatie neergezet door als één van de best presterende verenigingen van het van het NK, terug te keren naar Apeldoorn. Wilco van Hal en debutant Marcel van Dulmen vielen in de prijzen namens Appoldro.

Wilco van Hal werd knap tweede in de een na hoogste klasse van Nederland (de B-klasse), de moeilijke opgave om zijn stijgende lijn opnieuw door te zetten was hiermee geslaagd. Marcel van Dulmen werd bij zijn debuut in de D-klasse Nederlands kampioen, dit deed hij met veel klasse en souplesse in zijn spel. Christelle werd knap vijfde in de D-klasse, bij haar tweede optreden in het enkelspel.

Vorig jaar werd Wilco tweede in de D-klasse op het NK-enkelspel, vervolgens eerste in de C-klasse op de Masters en halvefinalist bij het Nieuwjaarstoernooi enkelspel in de B-klasse (dit toernooi kent geen strijd om de derde en vierde plaats). Voor hem werd de lat steeds hoger gelegd met veel successen ondanks dat hij telkens als nieuwkomer in de hogere klassen binnenkwam. De vraag was dan ook, of het nog hoger kon zonder eens een steekje te laten vallen. Het moest immers wel op het grote NK gebeuren, met het grootste deelnemersveld van het jaar. Zijn inzet was om de op het oog zware poule door te komen en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het liefst wilde hij dit keer bij de top drie eindigen in de B-klasse om weer een mooie stap vooruit te zetten.

In de poule wist Wilco met rustig en verzorgd spel alles te winnen en zich daarmee als poulewinnaar te bekronen. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen Daan van den Heuvel van DTVRR. Wilco ging de soms lange rally’s aan, welke hij vaak met rust wist uit te spelen. De kwartfinale werd uiteindelijk dan ook vrij eenvoudig gewonnen. De halve finale van Wilco werd een wedstrijd waar het publiek zijn vingers bij af kon likken. Tegen Jeroen Pennings, ook van DTVRR moest het best of three games systeem de winnaar bepalen. Zeer onverwachts wist Wilco een 16-19 achterstand nog om te zetten in een 22-20 gamewinst, waarna de eerste game voor hem was. De tweede game koste beide heren veel energie. Hoewel Jeroen deze game won met aan paar punten verschil, wist Wilco dat hij het af kon maken in een beslissende derde game. Vervolgens was dit ook het geval en wist Wilco het tactisch en op conditie af te maken in de derde game. Een mooie halve finale waarin Wilco meer koos voor de verdediging en Jeroen meer voor de aanval. Plaatsing voor de B-finale was hiermee een feit, een prestatie op zich. Hier speelde Wilco tegen Eric Knipscheer van SSS Irene. Deze tegenstander speelde net als Wilco ook graag met een lange adem. Echter, Wilco had veel kruit verschoten in de halve finale, vandaar dat de adem van Eric iets langer was, ondanks dat het wel een spannende finale was. Wilco wist dat hij de tweede plaats gewonnen had en dat hij een resultaat boven zijn doelstelling had geboekt, wederom een fantastische prestatie van hem! Voor hem betekent dit, dat hij naast zijn behaalde A-licentie op het Nieuwjaarstoernooi dubbelspel, nu ook zijn A-licentie in het enkelspel heeft behaald. In exact één jaar (min twee dagen) is hij van de laagste naar de hoogste divisie geklommen, in zowel het enkel- als dubbelspel. Voor Wilco zal dit ongetwijfeld ook een mooie plaats op de DTBN-enkelspel ranglijst opleveren.

Waar Christelle op het Nieuwjaarstoernooi geen poulewedstrijden wist te winnen namens Appoldro, wist ze nu knap twee poulewedstrijden te winnen en zich daarmee als tweede in haar poule te plaatsen voor de kwartfinales in de D-klasse. Tegelijkertijd wist onze debutant in het enkelspel Marcel (ex-tennisser) al zijn poulewedstijden te winnen in zijn poule in de D-klasse. Dit betekende dat de twee spelers die normaal samen dubbelen elkaar moesten uitschakelen in een onderlinge kwartfinale. Jammer, want wij hadden natuurlijk graag gezien dat ze beide voor een podiumplek konden strijden. Het werd wel een mooie en spannende kwartfinale, waar Marcel aan het langste eind trok. Christelle wist in de troostrondes nog wel knap vijfde te worden. Vervolgens wist Marcel de halve finale met zeer goed en verzorgd spel te winnen van Suzanne Gubbels van Personal Tennis. De finale werd een spannende driesetter, waarin Marcel pure kwaliteit liet zien en met klasse en souplesse won van de sterk spelende Lyn Bongers van Litac. Het komende jaar mag hij zich Nederlands kampioen van de D-klasse noemen.

Onder leiding van Wilco van Hal (toernooileider Appoldro) en Erick Wijngaards is er hard getraind met de groep enkelspelers van Appoldro. Het doel van hen was om meer spelers te rekruteren namens Appoldro en deze ook om de prijzen te laten strijden op een bepaald moment. Wij zijn trots dat dit plan al op dit NK zijn vruchten heeft afgeworpen. Alle deelnemers hebben veel progressie laten zien, daarnaast hebben we het als vereniging goed gedaan door als één van de best presterende verenigingen terug te keren naar Apeldoorn (zo niet de beste vereniging, in ieder geval qua rendement). Een succesvol Nederlands Kampioenschap enkelspel voor Appoldro uit Apeldoorn!

Beide heren (Wilco en Erick) hebben zich in het belang van de club gekandideerd om een officiële landelijke Dynamictennis trainersopleiding te gaan volgen, mede voor de verdere ontwikkeling van de toernooiploeg van onze vereniging.

Persbericht geschreven door: PR Appoldro

Foto’s gemaakt door: E. Wijngaards

Klik hier voor meer over dit onderwerp op Facebook.

Apeldoorns Stadsblad

Apeldoorn.Media

 

De trotse enkelspelers van team Appoldro – Wilco van Hal (l), Christelle Zola (m) en Marcel van Dulmen (r).

Complete uitslag DTBN NK Enkelspel 2018