‘Avondcompetitie Litac Appoldro 2018’

Succesvolle eerste editie avondcompetitie dynamictennis

Op vrijdagavond 1 juni zijn Erick Wijngaards en Wilco van Hal (Appoldro 1) kampioen geworden in de A-klasse van de eerste editie van de ’Avondcompetitie Litac Appoldro’. Zij wisten in alle speelrondes hun wedstrijden te winnen. De Apeldoornse club speelde alle wedstrijden bij Litac in Lichtenvoorde.

De heren van Appoldro 1 hebben mooie partijen gespeeld en hebben er zeker hun best voor moeten doen om ongeslagen kampioen te worden, want er zaten een aantal partijen bij waarbij ze flink aan de bak moesten. Gelukkig voor hen werd dit altijd beloond met de winst. Wat uiteindelijk resulteerde in een verre voorsprong op de andere teams.

Prijswinnaars

Tot voorheen bestonden er in deze sport nog geen specifieke avondcompetities. Omdat er onder de jongere leden bij Appoldro veel vraag naar was en bleek dat Litac uit Lichtenvoorde, de wens voor een avondcompetitie ook zag zitten, is er een nieuwe samenwerking opgestart tussen beide verenigingen. In dit eerste seizoen deden beide verenigingen mee met vijf teams. Twee avonden waarop voorcompetitie gespeeld werd, gevolgd door twee avonden waarin de teams verspreid over een A-klasse en een B-klasse konden strijden om de titels. In totaal vier volle speelavonden dus, verspreid over vier maanden. In beide klassen was er een prijs voor de eerste en tweede plek. Het was ook mooi om te zien dat de deelnemende teams van beide verenigingen, over het algemeen niet voor elkaar onder deden en er dus veel wedstrijden waren waar het alle kanten op kon.

Appoldro 2 (Christelle Zola en Marcel van Dulmen) wist helaas net geen tweede plek in de A-klasse veilig te stellen maar heeft zeer verdienstelijk gespeeld. Zij had zeven games in de finalerondes gewonnen, helaas twee minder dan Litac 3 (Lynn Bongers en Gerda Ebbers), welke uiteindelijk terecht de tweede prijs pakte. De laatste speelronde werd Marcel van Dulmen nog vervangen door Gert Eeltink van SSS-Irene uit Lintelo, een zeer waardige vervanger. Litac 1 (Harry Breuker en Mariëlle Sticker) werd vierde en Litac 2 (Bennie Huiskamp en Janine Harbers) werd vijfde.

De overige drie teams van Appoldro kwamen uit in de B-klasse. Door blessures speelden alle teams van Appoldro in deze klasse met één reservespeler. Appoldro 3 (Joelle van de Ketterij en Iris Berends) stond bij aanvang van de laatste finaleronde tweede en kon afgelopen vrijdag voor de eerste plek gaan. Hierbij was Joelle vervangen door Jan Schonewille. Helaas eindigde ze uiteindelijk op de derde plek. De eerste en tweede plek werden behaald door Litac 4 (Ronnie Eekelder en Agnes Marneth) en Litac 5 (Danielle Roeling en Ineke Krom). Ook Ineke werd vervangen op de laatste speeldag wegens een blessure, door Hans Eijsink.  Appoldro 4 (Bert Brummel en Diederik Mali, met invaller Eef van Schie) werd vierde en Appoldro 5 (Lisanne Brummel en Corry Wijngaards) werd vijfde.

Groepsfoto prijswinnaars

Onze dank gaat uit naar Litac voor het beschikbaar stellen van hun mooie accommodatie. Er was gelukkig veel sportiviteit en gezelligheid en er werd vaak nog even leuk na geborreld. Uit goede wil hebben wij als Appoldro de bekers verzorgd. Hierop zijn de logos van Litac en Appoldro afgebeeld. Ook een dankwoord richting de heren Bennie Huiskamp en Wilco van Hal voor het initiatief en de organisatie, alsook Janine Harbers voor de perfecte wedstrijdschema’s! Daarnaast ook dank richting de deelnemers voor de inzet en sportiviteit!

De bekers waar gestreden om werd

Nu deze pilot achter de rug is, zal er een evaluatie plaatsvinden over de toekomst van de avondcompetitie. Veel mensen waren er erg enthousiast over, dus we zijn zeker voornemens om het een vervolg te geven. Dit zal wel lastig plannen worden aangezien de competities en toernooien vanaf september weer gaan zorgen voor een overvolle agenda! Ook het idee om deze competitie open te stellen voor meerdere verenigingen zal besproken worden.

Groepsfoto met alle deelnemers

Klik hier voor de uitslagenpagina

Klik hier voor een bericht over dit onderwerp op de site van Litac

Artikelen hierover zijn op de volgende kanalen verschenen:

Apeldoorns Stadsblad, 055.com, Facebook Appoldro en Dynamictennisbon Nederland (DTBN).

Geschreven door: PR DT Appoldro (Wilco van Hal) / Foto’s Janine Harbers en Christelle Zola