Open Veenendaalse dubbeltoernooi 2018

Zilver voor familieduo van Appoldro op Veenendaalse Open Dynamictennis

Op zaterdag 23 juni vond in Veenendaal het Open Veenendaalse dubbeltoernooi van 2018 plaats. Appoldro was met maar liefst vijf teams vertegenwoordigd. Het duo Gerrit van Hal en Christelle Zola wisten door mooi en stabiel spel de tweede prijs mee te nemen naar Apeldoorn.

Gerrit en Christelle met het zilver in handen

In de ochtend waren de poules op willekeur ingedeeld. Aan de hand van de uitslagen in de ochtend, werden de teams ‘s middags op sterkte ingedeeld in de A, B of C-klasse (A hoogste etc.). Er waren twee poules per klasse. Opvalland was dat door de vele aanmeldingen, het deelnemersveld groot was en het niveau in alle klassen uitdagend was. De opzet van dit toernooi was recreatief, de klassen moet men dan ook anders zien dan op landelijke toernooien. Dit komt omdat bij dit toernooi, spelers van allerlei niveaus samen een duo mochten vormen en voor de gelegenheid met bijvoorbeeld familie konden samenspelen. Dat laatste deden Christelle Zola en Gerrit van Hal.

In het middagprogramma wisten zij alle poulewedstrijden te winnen in de C-klasse. Ze speelde met veel variatie, maakten zelf weinig fouten en bleven scherp tot het einde. Dit betekende dat zij de finale mochten spelen tegen de andere poulewinnaar uit hun klasse, te weten: Arie Schaap en Ton Drost. Na een zeer gelijk opgaande strijd (22-20 en 21-18), wisten ze deze helaas net niet te winnen. Desalniettemin een geweldige tweede plaats voor het familiare duo.

De overige vijf teams van Appoldro waren in alle klassen vertegenwoordigd. Erick en Wilco konden helaas niet samen spelen i.v.m. de blessure die laatstgenoemde een week eerder opliep. Hierdoor was het eveneens niet mogelijk voor dit team om samen hun tweede plek in de A-klasse op de Veenendaalse van 2017 te prolongeren of zelfs op de eerste plek te mikken. Gelukkig konden zij een zeer waardige vervanger vinden, te weten: Marcel van Dulmen. Erick en Marcel wisten de A-klasse ’s middags te halen, helaas vielen ze daar naast het podium.

Ook tijdens het toernooi zelf was er helaas blessureleed bij de ploeg van Appoldro. Iris Berends liep een blessure op aan haar enkel toen zij deze verzwikte. Zij werd vervangen door reservespeler Corry Wijngaards.

Ondanks omstandigheden was het uiteindelijk toch nog een mooi toernooi met natuurlijk de geweldige prijs voor Gerrit en Christelle! DT Appoldro is supertrots op deze prestatie.

Mochten er mensen zijn die nog meer foto’s hebben, stuur ze dan even per mail.

Persartikelen: 055nu en Apeldoorns Stadsblad

Tekst geschreven door: PR DT Appoldro: Wilco van Hal

Foto’s: Jacqueline van Hal