NK Dubbel 2018

Appoldro schrijft geschiedenis op Nederlands Kampioenschap dubbel Dynamictennis

 Op 7 oktober 2018 werd in Venlo/Blerick, het Nederlands Kampioenschap Dubbel gehouden. DT Appoldro uit Apeldoorn deed hier met team Erick en Wilco en team Christelle en Maks aan mee. En met succes! Eerstgenoemde team behaalde zilver in de A-klasse en Christelle en Maks behaalde goud in de D-klasse.

Team Erick en Wilco maakte afgelopen jaar al enorme sprongen van de D naar de B-klasse, de laatstgenoemde klasse wisten ze in januari nog te winnen. Met de promotie naar de A-klasse hadden ze dan ook de verwachting dat ze daar eerst een paar jaar in mee moesten gaan draaien, alvorens aan prijzen te denken. Niks bleek minder waar te zijn, direct een tweede plaats in de hoogste klasse van Nederland! En dat ook nog eens op het Nederlands Kampioenschap, waar het niveau in de regel het hoogst is. Een onbeschrijfelijk, grote prestatie.

`S ochtends in de poulefase waren er al spannende wedstrijden van Appoldro 1, welke ze allemaal wisten te winnen en als poulewinnaar eindigde. Ook de poulefase in de middag ging uitstekend (twee uit drie). Deze poulefase bepaalde de plaatsing voor de halve finales. In deze halve finale wist het Apeldoornse duo in twee sets te overwinnen, wat betekende dat ze de ‘grote’ finale mochten gaan spelen. Een prestatie op zich. Helemaal als je erbij bedenkt dat de tegenstander in deze finale een driesetter moest afdwingen en niet andersom.

In de D-klasse speelde het duo Christelle en Maks voor het eerst samen een toernooi. Ze hadden hier natuurlijk al wel met de trainingen naartoe gewerkt. We zagen dat zij een hoog niveau haalde als team. Dit betekende dan ook dat zij alle wedstrijden wonnen en zelfs de finale zeer eenvoudig wisten te winnen. Pure kwaliteit waarmee zij de eerste plek wisten binnen te slepen en dit belooft zeker wat voor de toekomst. Ook het meegereisde publiek vermaakte zich kostelijk op deze dag.

Als Appoldro zijn we erg trots op deze unieke prestaties. 7 oktober 2018 is dan ook een datum welke met grote letters in onze clubhistorie is bijgeschreven.

Tekst: PR DT Appoldro

Foto’s: Toernooiorganisatie

Krantenartikelen: Apeldoorns Stadsblad en Apeldoorns.Nieuws