Nationaal Nieuwjaarstoernooi Dubbel- & Enkelspel 2019

Zeven bekers voor Appoldro op het NT 2019!

Op 13 januari 2019 deed dynamictennisvereniging Appoldro mee aan het Nieuwjaarstoernooi in Dinxperlo. Een prestigieus landstiteltoernooi waar op één dag zowel enkel- als dubbelspel gespeeld wordt. Met een opkomst van 80 spelers was het een groot toernooi. Na een lange, uitputtende en sportieve dag, wist Appoldro met maar liefst zeven bekers terug te keren naar Apeldoorn. Ook in de A-klasse werd wederom serieus meegedaan.

C-klasse

Maks Gabdullin werd eerste in de C-klasse in het enkelspel. Later wist hij met Christelle Zola samen ook de eerste plek in het dubbelspel te pakken in de C-klasse. Dit terwijl zij samen in oktober 2018 nog maar de titel in de D-klasse haalden (NK dubbelspel) en Maks nog niet eerder op een enkelspeltoernooi had meegedaan. Erg goede prestaties dus en dik verdiend, kijkend naar hoe ze dit hebben afgedwongen! Het spel liep hier lekker door de diepe ballen vanuit de backhand van Christelle, die vaak fantastisch werden afgemaakt door de smash van Maks, ook zijn forehand liep hierbij uitstekend. Maks en Christelle zijn hierdoor gepromoveerd naar de B-klasse in het dubbelspel. In het enkelspel is Maks ook gepromoveerd naar de B-klasse.

D-klasse

In de D-klasse streden namens Appoldro Marcel van Dulmen en Rolf Tuinman mee. Ondanks dat Marcel in maart 2018 al eerste was geworden in de D-klasse enkelspel, deden ze toch nog een keer in deze klasse mee. Mede doordat er nu ook dubbelspel gespeeld moest worden en het voor Rolf de eerste keer was. Het pakte hier fantastisch uit, samen werden ze eerste in het dubbelspel! In het enkelspel speelde ze de finale tegen elkaar, waar Rolf in een driesetter aan het langste eind trok en Marcel dus tweede werd. Een erg spannende en meeslepende wedstrijd! Dik verdiend en ze waren hier met verre afstand de betere spelers. Door deze prestaties zijn beide heren terecht gepromoveerd naar de C-klasse in het dubbelspel en Rolf ook in het enkelspel.

A-klasse

In de hoogste klasse (de A-klasse) deden Erick Wijngaards en Wilco van Hal mee in het dubbelspel. Nadat zij tweede werden op het NK dubbelspel van 2018 in deze klasse, eindigden ze nu als middenmoot. Er werd van sterke teams gewonnen en verloren (2 om 2). Tot de laatste wedstrijd konden alle plekken in de poule nog behaald worden. Helaas werd de halve finale dus net niet gehaald (hier was namelijk geen kwartfinale). Kijkend naar het ruime en sterke deelnemersveld hier, hebben de heren weer mooie stappen vooruitgezet.

In het enkelspel deed Wilco voor het eerst mee in de A-klasse. Hij wist als tweede in de poule zelfs door te gaan naar de kwartfinale. In de poule had hij namelijk twee keer gewonnen en één keer verloren van Tom Maasen, de uiteindelijke winnaar van de hoofdklasse. In de kwartfinale verloor Wilco van Niek Vos, de uiteindelijke verliezend finalist. Door de kwartfinale te halen kon Wilco wel goede zaken doen ten aanzien van de DTBN-ranglijst en eindigde hij op een gedeelde vierde plek. Een zeer goede prestatie bij zijn debuut hier, ook kijkend naar het feit dat hier een volle bezetting aan meedeed (volle bezetting van topspelers, ook aangevuld met nieuw talent).

Wilco en Danny in een hele lange wedstrijd.

We willen graag met dit clubje verder om op zulke toernooien deel te nemen. Natuurlijk is er ook weer een hoop geleerd, ook dit is goed. Hier kun je ook weer lessen uit trekken, aan werken en hopen dat je er de volgende keer je voordeel mee kan doen.

Ook was er dit keer voor het eerst een jeugdtoernooi voor de allerkleinsten. Dit is iets wat heel belangrijk is voor deze sport, vandaar dat dit initiatief erg gewaardeerd werd.

DT Appoldro is een open, gezellige vereniging, die bekend staat om het feit dat iedereen met elkaar in verbinding staat. We kennen van allerlei soorten spelers en je bepaalt zelf waar je je op toelegt. Of je nou gewoon een balletje wil slaan of jezelf lekker wilt afmatten. Het kan allemaal. De eerste vier keer spelen is gratis. Kijk op de site voor de speeltijden en contactgegevens: www.Appoldro.nl

Geschreven door: PR DT Appoldro

Krantenartikelen: Apeldoorns Stadsblad, Apeldoorn Actueel, Apeldoorn Nieuws

Uitslagen enkelspel

Uitslagen dubbelspel

De bekerwinnaars met 7 bekers

Onderstaand de foto’s van deelnemers Appoldro van toernooifotograaf Frank Vinkenvleugel:

*Het A-toernooi speelde zich in een andere zaal af, vandaar (helaas) geen foto’s van Erick en Wilco in onderstaand album. Deze foto’s zijn door deelnemers zelf gemaakt.