Eredivisie

De Eredivisie competitie is een landelijke A-klasse competitie van drie speeldagen, verdeeld over drie maanden. Hiervoor kunnen zich alleen teams opgeven waarvan minimaal 1 speler in de top 16 (voorheen top 20) van Nederland zit (of evnt. dispensatie).

Elk team speelt enkel- en dubbelspel, behaalde punten van beide onderdelen (en beide spelers) worden opgeteld en het totaal hiervan is je score/tussenstand/eindstand, als team zijnde, per team wordt de totale score dus toegekend. In het dubbelspel speel je elke speeldag 1 game tegen alle tegenstanders, in het enkelspel is dit iets anders. Daar heb je een A-poule, hier zitten alle nummers 1 van elk team in en een B-poule, hier zitten alle nummers 2 van elk team in. Ook hier speel je elke speeldag tegen alle tegenstanders uit je poule. Op de laatste speeldag nemen de nummer 1 van de A-poule en B-poule het dan tegen elkaar op, zodat daar ook uitkomst in is.

Deze competitie is van start gegaan en we doen hier voor het eerst aan mee met 2 teams, Erick en Wilco (Appoldro 1) op reguliere basis en Christelle en Maks (Appoldro 2) op basis van dispensatie.

Tijdens het seizoen worden de tussenstanden hieronder geplaatst en daarna ook de einduitslag.

Onder nieuws lees je meer over hoe het de spelers verging.


Stand na de derde en laatste ronde

Verslag ronde 3 (24-01-2019): Appoldro 1 ging met de alles of niets mentaliteit erin om nog te proberen de tweede plek te halen in deze eindronde. Van goede tegenstanders werd gewonnen en verloren, sommige wedstrijden maar nipt. Met ondanks alles toch een knappe derde plek als uitgangspositie, helaas net geen tweede. Appoldro 2 werd vierde, het doel van hen om voor de laatste te eindigen was hiermee geslaagd. Irene werd terecht eerste. Leuke resultaten verder en voor Appoldro dus de eerste keer dat we hieraan meededen. We kunnen trots zijn dat we ook in zo’n A-klasse competitie als deze aanwezig zijn en goed meedoen. Dit met maar liefst twee teams en het enige team wat een vrouwelijke speler leverde. Ps. Verder was het opvallend dat als je puur naar de derde ronde kijkt (zie onderstaand) Appoldro 1 wel gewoon 3/4 dubbelwedstrijden won en er eigenlijk overal wel gewoon spannende wedstrijden en verassingen waren. Verschillen werden dus kleiner naar mate je vaker tegen dezelfde tegenstanders speelt.

Uitslagen derde ronde

___________________________________________________________________________________

 

Tussenstand na eerste en tweede ronde

Verslag ronde 2 (10-02-2019): In vergelijking met de vorige ronde wist Wilco in het enkelspel iets beter te presteren. Hij haalde hier 2 uit 4, met o.a.: 1 nipte verliespartij van 19-21 en een ruime winstpartij van 10-21 en Erick 1 minder dan vorige keer, maar alsnog 2 uit 4. In het dubbel werden 2 wedstrijden gewonnen (ook van de 4), dit waren er bijna 3, helaas werd 1 wedstrijd ook hier nipt met 19-21 verloren. Teamresultaat van Appoldro 1 was dus weer 6, net als de vorige keer (samen 12 dus). Met als progressie dat er in deze tweede ronde nu eigenlijk in elk geval 2 punten meer te halen waren, welke dus net niet gehaald werden. Geeft wel aan dat er nog weer beter gespeeld is en ze nog dichterbij kwamen. Die 2 punten hadden dan mooi gebruikt kunnen worden om Veenendaal voor te blijven (of gelijk te komen). Zij wisten Appoldro 1 in het klassement te passeren omdat zij meer dan de vorige keer wonnen. Een erg gelijkopgaande strijd tussen deze 2 ploegen dus. Bij Appoldro 2 wisten Christelle en Maks 1 wedstrijd in het dubbel te winnen, net als vorige keer. In het enkel won Christelle helaas weer niks, toch knap als enige deelnemende vrouw, dat lef moet je maar hebben. Waar Maks vorige keer alles in het enkelspel won ging het nu iets minder en haalde hij er 2 uit 4, waarvan 1 winstpartij nipt. Waar Appoldro 2 vorige keer dus in totaal 5 punten haalde, waren dat er nu helaas maar 3 (zij staan dus nu op een totaal van 8). Op naar ronde 3 en kijken wat daar nog mogelijk is! Kan Appoldro 2 de vierde plek vasthouden, kan Appoldro 1 de tweede plek veiligstellen?

Klassement van tweede ronde (10-02-2019)

Uitslagen van de wedstrijden van de tweede ronde (10-02-2019)

___________________________________________________________________________________

 

Tussenstand na eerste speelronde (20-01-2019)

Verslag ronde 1 (20-01-2019):

Op 20-01-2019 is er de eerste ronde van de Eredivisie gespeeld. Voor de tussenstand, meer info en voor de opzet van deze competitie kunt u hier klikken.

Er zijn door iedereen leuke potjes gespeeld, bij de één waren de potjes in het enkelspel weer beter en bij de ander in het dubbelspel. Het ging dan ook uiteindelijk om de enkelscore (van beide spelers) en dubbelscore per team bij elkaar opgeteld, wat dus je teamresultaat is. Voor Appoldro 1 betekende dit een mooie 2e plek in de tussenstand en voor Appoldro 2 een 4e plek. In de volgende ronde in februari kan hier weer op verder geborduurd worden.