Gelderse Kampioenschappen Mixed Dubbel 2019

Van Hal en van Schie Gelderse kampioenen!

Op zaterdag 16 februari werden in Hoog-Keppel de Open Gelderse Kampioenschappen Mix-Dubbel gehouden. Dynamictennisvereniging Appoldro uit Apeldoorn was hier goed vertegenwoordigd met maar liefst 7 teams. In de 55+ klasse wisten van Hal (senior) en van Schie een Gelderse titel te veroveren. In de 55- klasse wist Appoldro zich met 3 teams in de A-poule te plaatsen, een grote prestatie.

Bij dit toernooi werd er gespeeld met teams bestaande uit een man en een vrouw. Zowel bij de 55+, alsook bij de 55- speelde men in de ochtend eerst door elkaar. Aan de hand van de prestaties in de ochtend werd men in de middag in de juiste poule ingedeeld. Bij de plus waren dit vier poules en bij de min waren dit drie poules. Op dit open toernooi was er een opkomst van maar liefst 41 teams, uit heel Nederland dus. Hiermee is het ook het meest prestigieuze Mix-Dubbel toernooi van Nederland.

55+ klasse

Gerrit en Eef wisten eigenlijk de hele dag goed spel te leveren. In de ochtend wonnen en verloren ze, opmerkelijk hier was dat de meeste einduitslagen heel dichtbij elkaar lagen. Na de nieuwe indeling in de middag wisten ze alle wedstrijden te winnen en mochten ze zich kronen tot Gelderse Kampioenen D-klasse! Voor deze prestatie kregen zij ieder een beker, welke werd uitgereikt door secretaris van de DTBN, Els van der Kemp.

In dezelfde poule ging het bij Gep en Reiny iets minder, zij werden helaas vijfde.

De bekerwinnaars: Gerrit van Hal en Eef van Schie

55- klasse A-poule

Na de ochtend kwamen er drie teams van Appoldro in de A-klasse, wat op zich al een prestatie was. Op voorhand waren Gert en Linsey van SSS Irene en Christelle en Wilco van Appoldro favoriet voor de titel in de hoogste klasse bij de 55-. Eerstgenoemde team werd eerste en laatstgenoemde team tweede. Christelle en Wilco wisten over de hele dag 7 van de 8 wedstrijden te winnen. Veel wedstrijden werden ruim gewonnen, helaas kwamen zij voor een kampioenschap toch nog net iets tekort (paar puntjes) en zijn de punten in de wedstrijd tegen de directe concurrent uit Lintelo laten liggen. Toch een goede prestatie en een mooie tweede plek.

Een derde plek was er voor Maks van Appoldro met zijn gelegenheidspartner Danielle uit Lichtenvoorde. Zij waren voor deze gelegenheid aan elkaar gekoppeld. Ze wisten heel wat wedstrijden te winnen en vielen hiermee op. Erick speelde voor deze gelegenheid met zijn moeder Corry. Toch knap dat zij net als vorig jaar, zich weer voor de A-klasse wisten te plaatsen. Hier werden ze vierde boven Litac.

55- klasse B-poule & C-poule

Diederik speelde met debutant Lisanne (O). Zij verrasten in de ochtend door tweemaal te winnen. Hierdoor kwamen ze in de middag in de B-klasse, wat een aardige prestatie was. Helaas werden ze daar wel laatste. Bert en Lisanne Brummel wisten helaas niets te winnen waardoor ze in de C-klasse kwamen, hier werden ze vijfde.

Traditiegetrouw gingen we na afloop van dit Gelderse toernooi weer naar de Chinees. Dit doen we altijd vanuit Appoldro en bevriende verenigingen worden dan ook meegevraagd, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ook familieleden en clubleden gingen mee waardoor we deze dag met 20 man en lekker voedsel konden afsluiten. Mooi om te zien hoe gezellig en sportief zo’n dag kan verlopen.

Kom ook in actie!

DT Appoldro is een open, gezellige vereniging, die bekend staat om het feit dat iedereen met elkaar in verbinding staat. We kennen van allerlei soorten spelers en je bepaalt zelf waar je je op toelegt. Of je nou gewoon een balletje wil slaan of jezelf lekker wilt afmatten. Het kan allemaal. De eerste vier keer spelen is gratis. Kijk op de site voor de speeltijden en contactgegevens: www.Appoldro.nl

Tekst geschreven door PR DT Appoldro: Wilco van Hal

Krantenartikel: Apeldoorns Stadsblad

Winnende team


Fotoalbum:

Volledige uitslagen:

A-klasse 55 plus

 1. Gerda Moor – Ben Damstra DTTC
 2. Agnes Marneth – Harry Breiuker       Litac
 3. Marijke Hartman – Tonnie Hartman Litac
 4. Doortje ter Beek – Hans ter Beek DIOS
 5. Marianne Hendricksen – Ben Dieks Relax
 6. José vink – Gerrit Vink Old Dutch Gendt

B-klasse 55 plus

 1. Annie Goedhart – Leen Serano DTTC
 2. Francis Heuvelink – Mischa Rosanow Relax
 3. Lies Schoenaker- Henk Verburgt Dutedo
 4. Sjoukje Hettinga – Paul Woudwijk DTTC
 5. Lilian Buitendijk –Cor Buitendijk RSVV

C-klasse 55 plus

 1. Lidy Wallerbos – Berry Elferink Litac
 2. Carla Luesink – jan Luesink Dutedo
 3. Annie Ament – Cees van Schaik Nieuwegein
 4. Christa Camphuis – Eddy Lammertink DTTC
 5. Diny de Jong-Teelen- Jan Zewals Relax

D-klasse 55 plus

 1. Eef van Schie – Gerrit van Hal Appoldro
 2. Marja Veerman – Ab van der Velde Nieuwegein
 3. José Borkus – Jan Peet Dutedo
 4. Tonny Vernooij – Martin Veerman RSVV
 5. Reiny Holte – Gep Verdonk Appoldro

 

A-klasse 55 min

 1. Linsey Selman – Gett Eeltink          SSS Irene Linterlo
 2. Christella Zola – Wilco van Hal         Appoldro
 3. Daniëlle Roeling – Maks Gabdulin    Litac/ Appoldro
 4. Corry Wijngaards – Eric Wijngaards Appoldro
 5. Janneke Hulshof – Hans Eysink       Litac

B-Klasse 55 min

 1. Anice van Rhee – Niels Baars          WSV Dragonder Noord
 2. Anne Selman – Ahmad Alsheikh      Old Dutch Gendt
 3. Bonita Huis in ‘t Veld – Stef Jordens DIOS
 4. Lara Selman – Jos Botterblom          Old Dutch Gendt
 5. Lisanne Oudbier – Diderik mali         Appoldro

C-klasse 55 min

 1. Anja de Brouwer –Jos de Brouwer Rapid
 2. Ria Kremer –Casper Gasperi     Dutedo
 3. Thea Hendriks -Roger Dirix      Old Dutch Gendt
 4. Monique v. Viegen –Bart v. Viegen Old Dutch Gendt
 5. Lisanne Brummel –Bert Brummel Appoldro